Кристиан Вигенин: Бойко Борисов има големи грехове към държавата

Булфото, архив
share

Остана една седмица до определянето на водачите на листи, нека оставим Националният съвет да реши. Всички тези, които изброихте - тяхната амбиция е да има силна левица, не да бъдат водачи, така че аз не очаквам да ги видя начело на листи. Така Кристиан Вигенин отвърна на въпрос дали Сергей Станишев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Кирил Добрев и други стари муцуни от БСП ще бъдат водачи на новото ляво обединение. 

Зам.-председателят на БСП и настоящ евродепутат коментира пред Nova News, че има много млади хора, които дори досега не са били свързани в развитието си с БСП.

Габриел Вълков, БСП: Нинова да се регистрира както иска, вече не е член на партията

Партията искала да покаже нещо ново, нещо различно. Вигенин обаче не каза дали те ще бъдат водачи на листи. Доста от тях били в партиите в голямата коалиция.

"Бойко Борисов говори различни неща, няма как да се поддадем. Той има големи грехове към държавата - изгради чрез ГЕРБ един модел на разхищение на обществени ресурси, който забави развитието на България с години. Докато Борисов е ръководител на партията и тя не дава знаци, че осъзнава грешките си от миналото, не виждам как можем да погледнем сериозно на каквото и да е системно взаимодействие с тях. ГЕРБ да си търси партньори другаде", заяви още Вигенин.

Водещи новини

Още новини