Станислав Балабанов: Имаме нова-стара сглобка в комисиите в НС

Novini.bg
share

Станислав Балабанов от ИТН заяви кулоарите на НС, че са внесли няколко заключителни разпоредби в Закона за закрила на детето с препратки към Зокона за здравето, с които създават нов член. В НК се създава 187А, който касае отнемането на лиценз, ако се предостави услуга за промяна на пола на лица под 18 години.

"Имаме новата - стара сглобка. Нашият Закон за здравето е вкаран да се гледа на всички комисии. ПП -ДБ се опитват да внесат подобен закон и да ни объркат всички. Те се опитват да обединят нашия закон с някакви техни промени. Целта на ПП-ДБ е да се внесе промяна - ако съществува сериозна опасност за живота и здравето на децата като използват, че ще се самоубият", каза още той.

ИТН ще направи всички, за да се случат промените заложени от ИТН, каза той.

Тошко Йорданов: Ако няма коалиция в 51-ия парламент, ще има тежки последствия за ГЕРБ и ПП-ДБ

Балабанов заяви, че другата промяна касае провеждането на референдум. "Това ще бъде тест да видите дали другите партии работят в интерес на гражданите или ги използват само по изборите. ИТН облекчава промените и дава възможност за лесното провежда, защото това е пряката демокрация", смята още той.

"Не Борисов да ходи и да обяснява за смесени системи. Ако има нормални хора в тази зала субсидирането ще е 1 лев. Резултатите от 51-ия парламент ще определят дали ще има мнозинство. На България е нужно стабилно правителство", каза Балабанов.

По повод призова на Асен Василев за спешно приемане на законите по ПВУ, Станислав Балабанов каза, че Василев е бил човекът, управлявал с Борисов и Пеевски 1 година.

Водещи новини

Още новини