Росица Матева: Сагата в ДПС продължава

бТВ
share

Трудно е да се работи спокойно, но политически натиск относно решения на ЦИК не е оказан. Това заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в предаването "Тази сутрин" по бТВ.  

Сагата в ДПС не е приключила. След съдебното решение постъпиха заявление за оттегляне на ДПС. То бе внесено от Джевдет Чакъров, след това от човек, представляващ Пеевски. Вчера регистрирахме коалицията, както постанови съдът и днес продължаваме, обясни Матева.

ЦИК постъпи мъдро като прие документите на двете фракции на ДПС. Мотивът на ЦИК да откаже регистрацията на двете е, че фигурира една и съща партия в двете коалиции, посочи още тя. 

След решението на ВАС: ЦИК регистрира "ДПС - Ново начало" за вота на 27 октомври, но отряза ДПС

"ЦИК отказа и на двете коалиции регистрации заради присъствие на една и съща партия в две коалиции, което е недопустимо", аргументира се Матева. 

По думите ѝ само Делян Пеевски е подал заявление за участие в изборите по електронен път. "До 21 септември партиите могат да искат промени в коалициите. Подадени са документи от 28 партии, 11 коалиции, като са регистрирани 24 партии и 10 коалиции", каза още тя. 

Водещи новини

Още новини