Боряна Димитрова: Очакваме известно отдръпване от ДПС в различните му формати

  • 11 септември 2024 21:01

  • 608
  • 0
Боряна Димитрова: Очакваме известно отдръпване от ДПС в различните му формати
©

Известно отдръпване от ДПС в различните му формати, в които ще се яви на изборите, заяви социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“ в ефира на БТВ.

Тя уточни, че преди да е известен окончателният вид, в който крилата на партията около Делян Пеевски и Ахмед Доган ще се явят на изборите, няма как да бъде направено проучване за електорална подкрепа. Отчете обаче, че по места хората коментират проблемите в партията.

Димитрова подчерта, че има значение кой ще се яви с наименованието ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, тъй като то има символно значение – ползвано е вече над 25 г., а партията заедно с БСП, е единствената, присъстваща в българския парламент от началото на прехода. Засега този спор се печели от Делян Пеевски след днешното решение на Върховния административен съд да допусне коалицията с участие на ДПС до изборите, въпреки противното решение на ЦИК.  

ВАС отмени решението на ЦИК да не регистрира ДПС-Пеевски за участие в изборите за НС

Димитрова очаква освен автеничния вот за ДПС обаче да има и принудителен, както и институционален, което ще е важен фактор за резултатите от изборите. 

По повод предложението на Бойко Борисов предварително да се разбере кой с кого би се коалирал след изборите и да се направи „джентълменско споразумение“, Димитрова каза, че Борисов усеща сериозният проблем пред ГЕРБ – да печели избори, но да не получава подкрепа в парламента за правителство. Това, по думите й, се усеща и от избирателите. Според нея обаче трябва да има предложения и от останалите партии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини