Божанов разкри каква е целта на ПП-ДБ за изборите и обяви: Трябва да се намери начин да се формира редовен кабинет

БНТ
share

Събитията в ДПС и БСП са притеснителни за цялата политическа система. Такива събития при нас няма - ПП-ДБ е стабилна коалиция. Проведохме много конструктивни разговори с колегите от ПП и ДСБ. Най-вероятно утре ще се регистираме в ЦИК за изборите. 

Това заяви в предаването "Денят на живо" по БНТ Божидар Божанов от "Да, България" и коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". 

„Да, България” отива на изборите заедно с "Продължаваме Промяната"

"Нашата цел е да върнем поне 100 000 избиратели. Смятаме да направим адекватна предизборна програма и хората да чуят идеи за страната. На второ място хората трябва да чуят формата за управление на страната. Приоритет ще ни е борбата с корупцията по високите етажи на властта. Нашата идея е да се обединим около фигурата на премиер, който е равно отдалечен от всички партии. За кабинет ще трябва да се носи политическа отговорност, разбира се. ГЕРБ казва, че като първа политическа сила трябва да вземат премиера и определени министерства, а другите, които подкрепят този кабинет да вземат другите министерства. Това е типично коалиционно споразумение. Ние искаме да се отдалечим от този подход, защото хората ще си кажат - тези седнаха и се разбраха за министерствата, а седмите поредни предсрочни избори показват, че тази формула не работи", разкри той.  

"Аз съм съгласен, че Ахмед Доган създаде Делян Пеевски. Нека избирателите подредят партиите. Ясно е, че двупартийна коалиция няма да стигне, а трипартийна е малко вероятна. Партиите трябва да разберат, че не можем да отидем на осми или девети избори. Всички трябва да намерим начин да се формира редовно правителство", категоричен бе Божанов.  

ПП-ДБ призова ВСС да не възобновява процедурата за избор на нов главен прокурор

"Този състав на ВСС показа, че няма легитимността да избере нов главен прокурор. Тук въпросът не е да заменим един човек с друг", завърши Божидар Божанов. 

Водещи новини

Още новини