Мая Манолова: Нямам проблем да не съм в листите на "БСП – Обединена левица"

БНТ
share

Очакваме решението на ВКС, което се надяваме да бъде произнесено днес. Това е първият случай, в който висш лидер оспорва собствената си оставка. Тя е подала оставка, но в същото време не е съгласна със себе си. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ”, част от „БСП – Обединена левица”, в ефира на БНТ.

„Всеки от нас е чувал въпроса: „Защо не сте заедно, кога ще се съберете?” Хората очакват това – лявото да излезе единно. Обикновените хора нямат свое представителство в парламента. От позицията си на пета сила лявата партия не можа да наложи никое от решенията, които са важни за хората”, смята тя.

„Надявам се, че това е трайно ляво обединение. Единствената политическа формация, която се събира на фона на роенето и разпадането на десницата и другите политически сили. Това е свързано с надеждата на хората за алтернатива, за рестарт на лявото”, допълни Манолова.

Вигенин: Познатите стари лидери няма да са водачи на листи в "БСП – Обединена левица"

На въпрос Нинова ли е виновна за неуспехите на партията и политиката на БСП, тя подчерта: „В една организация, в която мотото е „аз, аз, аз”, ясно е, че основна отговорност поема лидерът.”

Тя няма проблем да направи крачка назад за листите: „Нямам проблем да не съм в листите. Няма обаче да направя крачка назад в битките, зад които съм стояла.”

Според новата обединена левица "унищожителната война на БСП с президента трябва да бъде прекратена", защото това е единственият човек на висока позиция, който е останал верен на себе си и не се е отмятал от думите си, каза още Манолова.

Водещи новини

Още новини