МИР напусна "БСП-Обединена левица"

  • 23 септември 2024 14:23

  • 3210
  • 6
МИР напусна "БСП-Обединена левица"
© Булфото

Партия МИР напусна новото ляво обединение (БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - Обединена левица - б.р.) и вече са подали официално заявление, каза лидерът на МИР Симеон Славчев в интервю пред БНР.

Причината е, че листите с кандидат депутати за изборите на 27 октомври т. г. не са одобрени от Коалиционния съвет на левите и са нарушени основни принципи, обясни той.

"МИР влезе в коалицията, за да допринесе за обединението на левите и да бъдат реална алтернатива на сегашната коалиция. От подписването още настоявахме водачите на листите на коалицията да имат високи нравствени, морални качества и да бъдат определени прозрачно, както и да е ясна позицията им за непримиримата борба срещу Борисов-Пеевски, познати като модела "Кой". И листите трябва да се одобрят от Коалиционния съвет, защото се носи отговорност", коментира Симеон Славчев.

Той бе категоричен, че "до момента Коалиционният съвет не се е събирал нито веднъж и не са обсъждани водачите на листите.

"Разговорите се водиха неформално от Гуцанов и Зафиров", заяви Славчев.

Той обясни, че последното предложение към МИР за водачество в Силистра е направено час преди тяхното Изпълнително бюро.

Мощно сътресение в БСП преди изборите: Искат Зафиров и Гуцанов да напуснат ръководството

"На първо място беше сбъркан подходът, това обединение, за което работих от години насам и съм давал личен пример, трябваше да е на база принципи, морал и ценности", заявява Симеон Славчев.

И допълни, че в листите на левицата има хора, които не отговарят на изискванията. "Един от тях е Кирил Добрев, който води листата в Благоевград. Той  е свързан с модела "Борисов-Пеевски"", даде пример бившият общински съветник в София.

Той попита: Как човек, санкциониран по Магнитски, подписва и подпечатва документи в България и подава документи в ЦИК?

Славчев се обърна към всички партии и призова всички да изязат с ясна позиция за Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

"Днес Пеевски може да е взел партия на концесии, но утре може да вземе цялата държава. Нека всички да излязат с ясна позиция", настоява Симеон Славчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3210 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
к а т и л а е к е н е ф

2024.09.23 | 14:41

1
⚡Важно съобщение ⚡ГАДНИЯ ПОБЪРКАН ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР БЕЗПЛАТНО. ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН И УМЪРТВЕН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ ⚡⚡
⚡Важно съобщение ⚡

2024.09.23 | 18:22

6
⚡Важно съобщение ⚡ГАДНИЯ ПОБЪРКАН ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР БЕЗПЛАТНО. ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН И УМЪРТВЕН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ ⚡⚡

2024.09.23 | 16:57

3
Какво е това МИР,незнам, но и за голямо ляво обединение също не съм чувал??

2024.09.23 | 18:05

5
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
Aбе

2024.09.23 | 17:13

4
Горкия останал излъган. Интересно какво е очаквал... Местенце . Е??? Старите хиени Ви излъгаха теленца глупави.
смях

2024.09.23 | 16:48

2
щом не получават постове напускат хахаха

Добави коментар

Водещи новини