Ахмед Доган ще бъде в листите на ДПС на изборите, обяви Валентин Тончев

БТВ
share

Ахмед Доган се връща в оперативната политика. Най-вероятно ще е в листите на „Движението за права и свободи. Това заяви пред БТВ Валентин Тончев от крилото на Ахмед Доган в ДПС.

„Доган ще се появи много скоро. Ще участва в интервюта по медиите. Връща се с пълни сили“, категоричен е народният представител.

Тончев беше упълномощен да регистрира партията за изборите.

„Водим разговори. Една от причините, поради която Делян Пеевски беше освободен от ДПС, беше, че не се водеха разговори, колективните органи не заседаваха. Сега заседаваме, коментираме по региони и редим листи“, посочи той.

„Това, което се случи преди два дни, беше удар срещу демокрацията. ЦИК трябва да е независим орган, който трябва да обезпечи провеждането на честни и прозрачни избори. По най-мутренския начин депутати на Делян Пеевски блокираха членовете на ЦИК да заемат работните си места“, коментира Тончев.

Представителят на ДПС-Доган обясни, че те са били в сградата на ЦИК още от предния ден, тъй като са се регистрирали за частичните мести избори.

„Излязохме и чакахме до другата сутрин. Всички вие видяхте как ЦИК не отвори вратите. Защо? Защото ние щяхме да регистрираме партията. Сега има две коалиции на ДПС. В тази на Делян Пеевски са отцепниците от „Възраждане“. Тази партия се представя като „патриоти за православна държава“. Тези ли ще представляват българските мюсюлмани?“, каза още Тончев.

Тимур Халилов: Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган, той в момента няма охрана!

„Български глас“, коалиционният партньор на Делян Пеевски, настоява ловните дружинки в граничните райони със Северна Македония да се превърнат в чети. Другият коалиционен партньор участва на местни избори с ВМРО, АТАКА и „Воля“, допълни той.

„Земеделски народен съюз“ има фокус върху земеделската политика, върху малките населени места и българските села, които са ядрото на ДПС. Затова са наш коалиционен партньор. Ако е казал, че сме съсипали българското земеделие, сега има възможност да предложи качествено законодателство и да подобрим земеделската политика. Събра ни това, че партия СБОР – „Справедлива България обединени родолюбци“ е сбор от неправителствени организации. Искаме да дадем глас на гражданското общество“, коментира депутатът, близък до Ахмед Доган.

„В резиденцията в „Бояна“ са влизали много хора. Журналисти са влизали там много пъти през годините. Там се редяха листи, събираха се ръководните органи на партията, провеждаха се обучения. Договорът с ДПС за наем е от 2011 година. Сумата е вписана в договора за наем. Той е публичен за всички“, каза още Валентин Тончев.

Водещи новини

Още новини