Цветан Цветанов: Призовавам избирателите да гласуват разумно - от тяхното решение зависи какво ще получим в следващото НС

Булфото (архив)
share

Призовавам всички избиратели в страната да гласуват разумно, защото от тяхното решение зависи какво ще получим в следващото Народно събрание. Това, което ще се хвърля в публичното пространство, ще бъдат определени маневри с избирателите и нищо няма да се случи на този вот, ако се запази сегашната конфигурация в българския парламент. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

„Парламентарните сили в България през последните години показаха своята абсолютна неспособност да изпълнят обещанията, които дават на хората преди избори“, каза Цветанов и добави, че трябва да се даде шанс на извънпарламентарните сили и да се надяваме, че по този начин ще се има някаква нормализация в отношенията и в дебатите, които да се водят по политики в парламента.

Цветан Цветанов подчерта, че основният дебат, който трябва да се води е по секторни политики.

„В момента трябва да се направи една равносметка какви са възможностите на всяка една от тези политически формации, дали парламентарни или извънпарламентарни сили, за да могат да обединят усилията си и да постигнат всичко това, което би могло да ги обедини. Ние от Републиканци за България искаме действително нормализация в политическия живот на страната“, каза Цветан Цветанов.

„Показателно за разпада на политическата система у нас е обстоятелството, че от днес втората най-голяма партия, представена в парламента е тази на независимите народни представители“, добави лидерът на Републиканци за България.

Цветан Цветанов: При бързи избори ДПС може да не бъде политически субект в парламентарната надпревара

Водещи новини

Още новини