Петър Москов: "Синя България" е единствената дясна алтернатива, това е само началото

Кадър: БТВ
share

Едва ли е имало друга такава ситуация, която дали ще има или няма правителство не вдъхва оптимизъм. Има математически предпоставки да се състави правителство. Това заяви председателят на партия КОД д-р Петър Москов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

ДПС няма нищо общо с либерали. ДПС е компютъра на политическата корупция в България. В ГЕРБ има много смислени хора. Проблемът от такова управление няма да дойде отвън, а от вътре в ДПС, поясни той и отказа да коментира евентуални коалиционни схеми.

„Искам да благодаря на всички, които подкрепиха "Синя България". Вие подкрепихте синя идея, докато другите работеха да насочват омраза. Не ни стигна времето, ресурса, организяционният капацитет. "Синя България" се роди от енергията на хората. 1,56 е първият видим резултат за десен политически съюз. Резултатът е разочароващ, но това е първата стъпка“, подчерта Москов.

Официално: Избирателната активност на изборите 2 в 1 удари дъното

„В момента не говорим за посока, а за поредната сглобка, която няма да доведе до промяна. Най-голямото престъпление срещу демокрацията в България беше лозунгът: „Няма ляво, няма дясно““, предупреди председателят на КОД.

„Моралният политик е този, който променя същностите функции на държавата. Политикът е там, за да ръководи държавата“, изтъкна десният политик.

„Синя България" беше единственият политически съюз, който говореше за реални политики. Трябва да има и ляво и дясно. "Синя България" е единствената дясна алтернатива и това беше само началото“, подчерта Петър Москов.

 

Водещи новини

Още новини