Проф. Вили Лилков:„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика

  • 06 май 2024 16:55

  • 1004
  • 10
Проф. Вили Лилков:„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика
© Булфото (архив)

„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин проф. Вили Лилков.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

Регистрирахме коалиция „Синя България“ за участие в парламентарните и в европейските избори на 9 юни с желанието да обединим разпиляната десница. Успяхме да обединим осем политически партии, което за нас е сериозен успех, допълни той.

По думите му „Синя България“ е отговор на това, което се случва в българската политика. "Едно от заявленията на коалицията е, че няма да допуснем в бъдещия парламент ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на да изпълняват лидерската роля и да задават дневния политически ред на българското общество", допълни проф. Лилков.

Ще подадем ръка на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за съдебната реформа, която остана неизпълнена. Ще подкрепяме конституционни промени, ако се налага да се правят отново, но не по начина, по който се правеха в последните години, уточни той.

Коалиция „Синя България“ регистрира листа на кандидати за народни представители във Видински избирателен район. Водач е проф. Вили Лилков, който представи листата. На второ място е магистърът по „Социален мениджмънт“ и дългогодишен служител на Община Видин в направление „Превенция на зависимости“ Красимира Елисеева.

Д-р Валери Велков е на трета позиция. Той работи като началник отдел „Здравеопазване“ в Българската агенция по безопасност на храните във Видин и е общински съветник в Община Димово.

Четвърта в листата е д-р Виолета Дочкова – дългогодишен директор на видинската болница, която в момента е началник на филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик.

На пето място е магистърът по икономика Димитър Тонев. Той е бивш заместник-кмет на община Белоградчик, началник и бивш началник на „Бюро по труда“ в Белоградчик. Женен с две деца и двама внуци.

Следваща в листата е д-р Маргарет Димова, която е завършила Медицинска академия и работи като съдов хирург в София.

На седмо място е Верислава Пандолфини, която е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Проф. Лилков уточни, че листата е балансирана по пол и по професии, има представители от общините Белоградчик, Димово и Видин.

По думите му избраните народни представители от „Синя България“ от региона поемат ангажимент и отговорност за пълно взаимодействие и работа с общинските администрации, областния управител и всички институции в област Видин.

Корнелия Нинова след регистрацията на листите в София: Ние не ви излъгахме, не влязохме в договорки и сглобки

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1004 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.25 | 06:40

10
❤️ Г­­о­­­р­е­щ­­и­ ­м­­­о­­­м­­и­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­и­­ ­о­ч­­а­­к­в­а­т ­­-­ X­­­1­­8­­.­­F­­U­­N
Борил

2024.05.12 | 15:11

9
ПП-ДБ са бита карта. А всяка коалиция с тях е обречена на провал.
Симона

2024.05.07 | 14:02

8
Ново 20 с този тип
Елена

2024.05.07 | 10:39

7
Синьото в България отдавна не е истинско синьо....

2024.05.06 | 21:47

6
Няма такава България Синя и никога не е имало. България е Червена като кръвта на Христос!

2024.05.06 | 20:19

4
За 35 години какви ли бои неизползвахте да заблуждавате народа,нехранимайковци.

2024.05.06 | 21:09

5
не са ползвали боя за невидимост

2024.05.06 | 18:08

1
И вие като БСП сте лъжци и измамници.

2024.05.06 | 19:05

3
Е те са измамници от нов тип.Крадат , но ги гризе съвестта.
баба гицка

2024.05.06 | 18:31

2
поредния червен бок лук

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини