Тръст "Синя България": Съдбата на "Левски" за пореден път е в ръцете на феновете

  • 14 май 2020 17:40

  • 1092
  • 4
Тръст "Синя България": Съдбата на "Левски" за пореден път е в ръцете на феновете
© БТВ

Провокация е най-мекият термин, който може да използваме. Еднакво скандален е и самият начин, по който се разигра цялата сцена с разнасянето на акциите. "Левски" не заслужава подобно отношение. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Даниел Стрезов, председател на Тръст "Синя България" - вторият най-голям акционер на "Левски".

Той поясни, че 10-те процента от акциите, притежание на Тръста, са придобити през 2015 година от тогавашното ръководство на футболния отбор  чрез преговори с Тодор Батков.

В момента юристи от най-тежкия ешелон водят спорове кой реално е собственик. По-важно е не кой е собственик, а какво ще се случи оттук нататък. Ние вече казахме, че най-правилният вариант е акциите да бъдат придобити от клуба. Така всички замесени в тази сапунена опера ше покажат, че не използват "Левски" за финансови и политически игри. Акциите трябва да бъдат джиросани на ПФК "Левски", заяви Стрезов.

Ако се стигне до такъв сценарий, следващата стъпка ще е да се свика Общо събрание събрание на акционерите. Ние, като организация, претендираща за прозрачно управление, ще поемем ангажимент да представим  платформа, на която решенията на това събрание да бъдат приети с най-широка подкрепа на принципа "един човек – един глас", добави той.

Във втората ни среща с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от той ни каза: " Ако ми отнемат бизнеса, няма с какво да финансирам клуба. Мислете какво да правите". Според мен смисълът на думите му беше феновете да излязат на протест. Доколкото ми е известно, не е имало индивидуални разговори, посочи председателят на Тръст "Синя България".

Степан Хиндлиян: Божков ни каза в прав текст - няма лотария, няма и "Левски"!

На срещата в Министерски съвет преди няколко седмици постигнахме съгласие с премиера, спортния и финансовия министър, че моделът, по който се управляват футболните клубове е изчерпан – т.нар. модел "бащица", при който цялото управление е в един човек. Това  е авторитарен модел на управление, при който няма санкции за неправилно взети и изпълнени решения. Оттук нататък правилният модел на "Левски" е такъв, при който собствеността и управлението трябва да бъдат разделени, отбеляза той.

Стрезов каза, че от вчера не се е чувал с изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев. Но от това, което чух като негови изявления и изявленията на Красен Кралев  - те споделиха мнението акциите да бъдат върнати в клуба, не само физически, добави той.

Попитан възможно ли е "Левски" да фалира, Даниел Стрезов заяви: "Всичко е възможно, въпросът е колко е вероятно. В момента е доста вероятно".

Не е необходимо да се намери един човек, който да намери реки от злато. При управлението на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от се изливаха доста пари, смятаме, че се работеше правилно, но по една или друга причина той изпита затруднение в бизнеса си, което се отрази на отбора. Ако има по-голям брой собственици или работодатели, тази опасност ще бъде елиминирана. Това е посоката, в която трябва да се върви, подчерта председателят на Тръст "Синя България".

Тръст "Синя България": Единственият верен ход е клубът да придобие акциите

Убеден съм, че огромен брой от рекламодатели ще имат огромен интерес да спонсорират клуба, срещу което ще получат популяризиране на тяхната марка, заяви той.

Доколкото ми е известно, в момента няма някой, който да се е заявил като кандидат за собственик, освен Константин Папазов. Ако акциите бъдат върнати в клуба, това ще бъде много добър инструмент за привличане на нови спонсори срещу част от собствеността, коментира Даниел Стрезов.

В момента съдбата на клуба за пореден път е в ръцете на привържениците. Всеки един може да помогне на клуба, като закупи артикули и по този начин помогне за спасяването на клуба. Това е нещото, което всеки един може да направи, докато акциите не дойдат при нас. Тогава отговорността и юридически ще е на феновете, каза още Стрезов.

Попитан може ли да се стигне до протести на феновете той заяви: "Въпросът е да не се стига до тази ситуация и това зависи от всеки един от нас".

Последвайте канала на

Novini.bg
1092 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.05.14 | 22:32

4
просто и ясно левски фалира , а въшкари като вас не виждам с кво ще го издържате .
Въййй

2020.05.14 | 21:00

3
Да бе да така става,решено ли е какво следва .... няма мърдане. Важно е Боко да е добре
Рени

2020.05.14 | 18:30

2
Няма как бедняци да издържат ритнитопковци с болни неосъществими амбиции. Все едно с 10 лв. в джоба да те признаят за член на МВФ.

2020.05.14 | 18:00

1
Всичко мара втасала остана само футбола БОКЛУЦИ

Добави коментар

Водещи новини