Томислав Дончев: Кампанията на ГЕРБ е далеч по-скромна от тази на ПП

Кадър: БТВ
share

Тази кампания беше забележителна. До голяма степен заради липсата на контакт между участниците в предизборната кампания. Изборите са време, в което трябва да представиш своите кандидати, вместо да се отъждествяваш чрез отрицанието на другите. Ние сме в режим на предозирана демокрация. Всички са уморени – и хората, и участниците в изборния процес. Въртят се стари опорни точки, но имаше едно по-зряло ниво на реализъм. Има промяна и в хората. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Габрово Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

„Има очакване за нормално правителство с пълен мандат, което ще си върши работата. Хората са погнусени от политическите скандали. Хората се интересуват от всички спрени инвестиции, от инфраструктурните проекти, от икономическата ситуация в страната и са изплашени от това, което се случва около нас“, поясни той.

„Това да плашиш хората е ниска политическа технология и не прави чест на тези политици. Не, че ситуацията не е тревожна. Българинът е уплашен. Конфликтът е пределно близо до границите ни:, изтъкна Дончев.

"Екзакта": ГЕРБ е сигурният победител на изборите, битката за второто място е безмилостна

На въпрос дали ГЕРБ са склонни да работят отново с представители на „Продължаваме промяната (ПП), Томислав Дончев заяви: „Ние сме по-скоро толерантни. На въпроса дали е възможно ново партньорство с ПП-ДБ, отговорът е труден и нееднозначен. Трябва да бъде намерена формула, която е естествена. Политиците правят една честа грешка – подценяват хората. Последната година бяхме свидетели на една крива конструкция,която не свърши почти нищо. Партньорствата в следващия парламент или са много трудни или невъзможни. Ние разговори за коалиция не сме водили с никого“, разясни той.

„Кампанията на ГЕРБ е далеч по-скромна от тази на ПП“, обобщи Дончев и даде пример с броя на билбордовете в София и призова да се направи проверка.

Той бе категоричен, че този път трябва да бъде сформирано правителство. „Не е хубаво да се започва с червени линии. От разговорите ни с хората си, ние трябва да пазим достойнството им, което не включва, ние да се откажем от първенството си в полза на втория“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово.

„Трябва да направим невъзможното, за да прекъснем този цикъл от избори. Ние сме на косъм от това да си кажат хората, че няма полза от избори. Върнахме се в началото на 90-те години, когато се мразехме на политически признак. За да върви напред България не може да носи толкова много омраза“, подчерта Дончев.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини