Борисов към ПП: Гневен съм Ви, набутахте държавата в дългове! Готви се далавера с изборите

Булфото архив
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива предизборната кампания на ГЕРБ-СДС във Варна.

Той бе приветстван с бурни аплодисменти и на крака от стотиците гости. 

Заедно с Борисов е лидерът на листата на партията във Варна Даниел Митов, Мария Габриел и лидерът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков и др. 

"Кампанията беше и лесна, и трудна. Нас ни познавате като хора, които изграждат, като партия, която управлява и тогава има социален растеж. Във външната политика сме предвидими и уважават. Не се плашете от лъжците, които ви плашат, че ще пращаме войски в Украйна и от ядрени заплахи. Никой не е толкова луд, че да започне война с НАТО. Каза го самият Путин. НАТО се разшири, а заплахите не го спряха. Не слушайте, когато ви казват, че Украйна няма шанс. Спомнете си какво стана в Афганистан. Няма народ, който да бъде победен, когато се бори за свободата си. Трудно беше, защото си трудно да си възрастния човек в стаята, отвръщаха ни с инфантилни заклинания от измислена реалност и болни съзнания", каза Даниел Митов. 

Борисов: Всякакви експерименти от типа - вторият ще управлява, пък първият ще го подкрепя - приключиха

"Предпочитам да съм статукво, ако това е цената за реда и да не допускаме лудият с картечница да изстреля всичките си патрони. Ако промяната беше лекар, пациентът сам щеше да влезе в ковчега и да затвори капака. Моралът им се сведе до кеша. Нека мотивираме хората да отидат до урните и да гласуват за ГЕРБ, защото това означава по-малко патрони в картечницата на лудия. За мен е чест да съм водач сред толкова професионалисти", призова той.

След тези думи на сцената бе поканен Росен Желязков, който представи кандидатите от евролистата на партията. "Моделът ГЕРБ направи България европейска, а лидерите на Европа онзи ден бяха при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив. На преден план в програмата си сме извели просперитета на хората", подчерта той.

Отново имаме добър тим. Къде ви е „Хемус“? Четвърта година откакто ни няма. Питам тези, които гласуваха за Промяната. Къде са парите, къде е „Хемус“, къде са чувалите, къде е магистрала "Черно море"? - попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Те са свикнали само да взимат. Днес Петков казал, че Борисов не можал да ги купи. Та вие изкупихте държавата. Та те са най-богатите хора в държавата. За четири години обрахте милиони кеш. Христо Иванов ще ми говори за джипката, навсякъде, къде минех се правеха пречиствателни станции, площадки, стадиони...“, припомни той.

Лидерът на ГЕРБ призна: „Гневен съм Ви“, по адрес на „Продължаваме промяната“ (ПП). И ги упрекна: „Набутахте държавата в дългове. Вместо да призная, че са направили бели и да помислят нещо да се направи, поведението им е безотговорно. Ако нямали мнозинство нямало да правят правителство. Ако и аз нямам 121 депутати и аз няма да го направя, оправяйте се“, посочи Борисов.

"Чували ли сте такава мерзост да дадеш на жената на кмета да ти печата бюлетините. Как ще хванеш ролките и документите, това е престъпление. Има значение кой държи книжата, ще им напраскат печатите. Това е далаверата с изборите. Така ни биха на изборите. Затова и нямат кампания", допусна лидерът на ГЕРБ.

"Сега виждам колко искат ГЕРБ да е лош, ама не е. Те сега чакат да се провалим, ГЕРБ да тегли каруцата, но те не могат да се възстановят, сгромолясаха се, техните гласоподаватели са умни, четат. Знаят за кешовия поток, като с канута са плували в кеша, но и чужденците разбраха какво са направили. Затова Западът иска прогнозируем партньо, а не кешаджиите", коментира той.

"По-изгодно за партията е да няма правителство и всичко да се срине, но за държавата ще е фатално, защото ЕС преминава към военна икономика", разясни Борисов.

Водещи новини

Още новини