Венеция Ангова, ПП-ДБ: Дуетът Беевски се опитва да се върне на власт и да ни убеди, че няма алтернатива, което не е вярно

Кадър: Нова нюз
share

Намираме се в ситуация, в която дуетът Беевски (Борисов и Пеевски, б.р.) се кани да управлява и това се вижда през един квази-служебен кабинет. Опитват се да се върнат към политиката на социалното скъперничество, но ние няма да им го позволим. Искат да ни убедят, че нямат алтернатива, но такава има. Това заяви кандидатът за депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова в ефира на NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Тя допълни, че сред първите задачи на ПП-ДБ ще бъдат да спрат кражбите и да повишат заплатите и пенсиите. Според нея, ако 80% от недоволните излязат да гласуват на изборите на 9 юни, ПП-ДБ биха събрали достатъчно представителство в Народното събрание, за да реализират необходимите промени и България да се развива като европейска държава.

Ангова обаче беше категорична, че ПП-ДБ няма да управляват с ГЕРБ и ДПС, докато Борисов и Пеевски са начело на тези партии.

Денков: Цялата кампания на ГЕРБ се крепи на две лъжи за ПП

Когато управлявахме в т.нар. сглобка, между нас имаше поносимост. А Пеевски казваше, че ни обича, само за да ни задуши в неговата прегръдка на завладяната държава, посочи тя и подчерта, че ПП-ДБ няма да подкрепят Борисов за евентуален премиер след изборите.

Венеция Ангова даде пример за новия модел на управление на държавните финанси - обвързването на минималната работна заплата като 50% от средната, направено в началото на 2023 г., което започва да дава резултати. Така се повишават доходите на работещите, като за целта се премахва зависимостта минималната работна заплата да се определя от „няколко човека“ в държавата и вместо това да се определя от ръста на икономиката.

„Да, нашата задача е трудна, но вярвам, че ще успеем да се справим, въпреки калните бомби срещу нас“, добави Ангова.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Водещи новини

Още новини