Венко Сабрутев: Кой и защо поиска увеличение на цената на тока?

Нова Нюз
share

Парламентът трябва да се събере и да бъдат изслушани всички отговорни институции, които толкова неистово искат да вдигнат цената на тока. Тази тема няма да бъде прикрита, какъвто опит направиха вчера с искането на вечерно извънредно заседание от ГЕРБ – СДС и ДПС. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 885

Ще внесем искане за извънредно заседание в нормално пленарно време, за да се обсъди всичко това, което провокира КЕВР да приеме увеличение на цената на електроенергията. Искаме да чуем кой и защо поиска увеличение на цената на тока, защото реално аргументи за това увеличение няма, заяви Сабрутев.

КЕВР: Цената на тока за домакинствата ще се увеличи средно с 2%

Служебният кабинет трябва ясно да отговори и дали има пренос на руски петрол, който е под санкции на Европейския съюз, добави той.

Благодарение на приетото вчера решение от парламента се гарантира, че пенсионерите ще получат увеличение на пенсиите с 11%, а не с 10%, както се опитаха да направят ГЕРБ и ДПС, отбеляза кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Според данните на Евростат за последните 2 г. и три бюджета на Асен Василев България зае първо и второ в класациите по ръст на доходите, за миналата година ръстът на износа ни е петият най-голям в Европейския съюз, а ръстът на икономиката ни е вторият най-голям в Европейския съюз след Германия, посочи Венко Сабрутев.

Попитан дали след изборите ще бъде възможно изграждане на мост за разговори за евентуално управляващо мнозинство, той заяви: "За нас единственият мост са интересите на българските граждани. Според нашата социология 80% искат промяна, искат нормална европейска държава. Затова усилията ни са в тази посока – ръст на доходите, качествено здравеопазване, нормално европейско образование. Това са нещата, които трябва да събират политиците".

Не искам да говоря за Бойко Борисов. Имахме възможност да говорим с него преди ротацията по списък с реформи, за които поискахме конкретни дати. От ГЕРБ видяхме, че нямат желание за тези реформи, подчерта Сабрутев.

Кандидатът за депутат коментира и разпространения нов запис с участието на ръководните фигури на "Продължаваме промяната".

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, след изборите няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-ДПС

Приемам изтичането на този запис като подобно на скандала "Уотъргейт" – подслушване на централата на политическа сила. Въпросът е кой е подслушвал и дали това не са българските служби, защото виждаме, че цялата кална машина беше задействана срещу нас. ДАНС трябва да разследва. Записът е рязан и лепен от различни разговори. Въпросът е на кого може да е изгодно това, каза Венко Сабрутев.

 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 885

Водещи новини

Още новини