Владимир Кисьов с критика към ГЕРБ: Трябваше да подкрепят Вили Лилков, не да издигат Хекимян

Нова нюз
share

Това е провал за ГЕРБ - СДС като коалиция. С един спуснат, в нарушение на всички правила, кандидат за кмет в последната секунда. Те можеха да го регистрират и после да го обявят. Така бившият главен преговарящ за членството ни в ЕС Владимир Кисьов коментира изборните резултати. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Той не се ползва с особена подкрепа, включително и от конкурентните си колеги. Не очаквах, че няма да отиде на балотаж. За това казвам пълен провал", смята бившият шеф на Общинския съвет. 

Според Кисьов кандидатурата на Антон Хекимян не е обсъждана нито на градски съвет, нито на национален съвет. И допълни, че естествения ход е бил Георги Георгиев да е кандидат за кмет на столицата.

"Борисов трябваше да подкрепи Вили Лилков. Но той не го направи, а издигна Хекимян", отбеляза Кисьов.

По думите му единственото му позитивно е изказването от днес във Фейсбук – че трябва да се избира от държавна сигурност и държавна собственост. „Ако няма в София нормална сглобка – много трудно за управление с такъв разлюлян общински съвет“, каза още той. 

Хекимян с първи думи след изборните резултати

Дали ще ГЕРБ – СДС ще подкрепи Васил Терзиев зависи от поведението на ПП-ДБ. Ако се продължи с тази надменност, ще се зацикли. Трябва да се седне на масата и да се търси консенсус, който гарантира европейското развитие на България, посочи още Кисьов. 

Кисьов бе категоричен, че ще отиде да гласува на балотажа. "В никакъв случай няма да отиде гласа ми към БКП/БСП. Но има районни кметове, за които ще отида да гласувам", коментира Кисьов. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Водещи новини

Още новини