Богомил Петков, ПП-ДБ: Ще работя за решаването на водния проблем в Севлиево

ПП-ДБ
share

„Прецених, че е по-добре да тръгна срещу корумпираната власт в Севлиево, отколкото  да се страхувам от нея“, заяви кандидатът за кмет на Севлиево от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Богомил Петков по време на среща със спортните деятели и клубове в общината. Специален гост на събитието бе съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

По време на срещата бяха обсъдени проблемите, пред които е изправен спортът в Севлиево.

Спортните деятели се оплакаха от системен недостиг на средства. Освен това към момента зала "Дан Колов" е с недостатъчен капацитет за нуждите на спорта. Богомил Петков се ангажира, когато встъпи в длъжност като кмет, да преразгледа проекта нa Общината за новата зала. Той е изготвен без обществено обсъждане и без да са зачетени нуждите на клубовете.

„В моята програма за развитие на общината има отделено специално място за спорта. Аз и моят екип смятаме, че спортът значи не само медали, а и здрави деца, далеч от изкушенията и екраните“, подчерта Богомил Петков.

След срещата със спортните клубове Богомил Петков и Кирил Петков се разходиха из Севлиево.

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ получи възможността да представи приоритетни точки от предизборната си платформа.

„В Севлиево най-важният проблем е водоснабдяването. И в момента част от селата са на режим, а градът е с намалено водоподаване.

Решаването на водния проблем минава през реконструкцията на магистралния водопровод от ВЕЦ "Видима" до пречиствателната станция в с. Стоките“, коментира кандидатът за кмет от ПП-ДБ. „Като депутат в две народни събрания направих всичко възможно проблемът да бъде приоритетен за държавата и да бъде осигурено финансиране за решаването му“, допълни Богомил Петков.

Програмата включва четири основни приоритета, а във всеки от тях са включени общо 22 конкретни намерения. Като най-важни сред тях Богомил Петков определя: стимулирането на младите и образовани семейства в общината с финансова помощ при раждане на дете: от 1000 лева за първо дете, до 5000 лв. за трето; въвеждане на делегирани бюджети за всички села в общината, съобразени с броя на населението им и събираемостта на местните данъци и такси; закупуване на електробуси за общински транспорт до индустриалната зона и до част от селата в общината; създаване на Комисия за надзор към Общинския съвет, в която да влязат представители на гражданското общество. 

„Има големи съмнения за корупция и за качествено изпълнение на строително-монтажни работи. Създаването на такава група, която ще проверява на място, ще създаде прозрачност и по-качествено изпълнение на всичко, което се случва в Севлиево“, коментира Богомил Петков.

Оригинално е намерението за създаване на общинска програма за финансиране на малки проекти на граждани и етажни собствености, с която севлиевци да участват с помощта на общината в облагородяването на града и селата. Към бизнеса е насочено намерението за създаване на специална общинска икономическа зона за екологично чисти производства и фирми от високите технологии, подсигурена с инфраструктура и логистичен център. 

Работеща и много полезна“ нарича Богомил Петков идеята за създаване на общинско дружество – земеделски производител, през което да се осигуряват качествени плодове и зеленчуци за детските градини и училищата. Такова дружество вече успешно действа в община Троян.


 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

Водещи новини

Още новини