Борисов във Видин: Къде са парите? България ще расте само на външен дълг

Bulphoto (архив)
share

За три години – нищо. Няма да се направи повече нищо. В момента, това в което се намира България - няма шанс. Аз съм свикнал да си нося отговорността и да изпълнявам ангажименти. Минах покрай църквата "Свети Димитър", строи се с единия милион, който го оставих аз. Вие сте си виновни. Щом го допуснахте, сега ще си сърбате попарата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Видин, където подкрепи кандидатите за кметове и общински съветници на партията.  

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"През 2020 г. при ковида имахме дълг 29 млрд. 21 г е 33,2 млрд. 22 е 37,8 млрд. сега е 38,3 млрд. Къде са? Покажете ги! Лошият Бойко и лошият модел отива и ви показва - църква, парк...", подчерта бившият премиер. И изтъкна, че инфлацията е 7%, която в Еврозоната е 5%. Единственото, което ви обещавам е, че дългът ще расте", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към актива на партията и заяви, че най-важното е да има силна местна власт, за да не им влияе сглобката. "Трябва да сме честни. За да има оптимизъм - трябва да биете на изборите. В противен случай ще гледате противоборство, което не носи ползи", предупреди той. 

Така се нарушиха финансите, че Асен Василев трябва да е магьосник, обясни Борисов.

Борисов в Кюстендил: Ако не победим, ще има сглобка във всеки град

Росица Кирова подчерта, че не казаното, а стореното е важно. "Загубихме 3 г., пътят до Видин вече трябваше да е готов", съжали зам.-шефката на Народното събрание. И се ядоса, че вместо това "едни недооформени човечета играеха на стражари и апаши", а икономическото развитие на цяла Северозападна България не е получило своя тласък. 

"Убедена съм, че след тези трудни и опустошителни за реда, икономиката и държавността 3 години имаме нужда от малко търпение, ясни цели и силен лидер. Бойко Борисов има нещо повече от опит - има търпението, екипа и експертизата да ни изведе от балоните на измамните и обещания, които слушахме две години", каза тя.

Според нея кандидатът на ГЕРБ Александър Матеев ще върне Видин в състезанието, защото зад него стои подкрепата на истинския лидер - Борисов. Кирова представи и кандидатите за кметове в областта.

Кирова изтъкна, че в листата за общински съветници има юристи, инженери, дори учител и директор на годината на национално ниво. Хора с опит, но и младежи.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Водещи новини

Още новини