Борис Бонев: Няма да позволим София да бъде управлявана от къщата в Банкя чрез посредник

share

Обединени за София откриха предизборната си кампания в тъмно кътче до НДК. На събитието те обърнаха внимание на факта, че София е най-тъмната столица в Европа и направиха сравнение с управлението на столицата, които по техни думи се случва на тъмно.

“Тъмнината в София е последствие от корупция и бездействие на онези, които 18 години имаха всички инструменти и милиарди левове, за да променят това. Но не го направиха. Те бяха заети да сключват сделки, в които едната лампа струва 5 пъти повече от съседната, сделки, в които цените са завишени десетки пъти спрямо пазарните.” - заяви Борис Бонев. 

Лидерът на Спаси София припомни, че екипът на Фандъкова не е предприел никакви мерки след скандала за уличното осветление на стойност 73 млн. лв., както и че управляващите не са преразгледа договора, нито са поели отговорност. “Затова София е тъмна. Корупция е причината да няма паркинги, равни улици и уредени квартали. София днес е разделена на две части - презастроена и изоставена. Но и двете ѝ части са крадени.” - категоричен е Бонев. 

Васил Терзиев,"Обединени за София": Искаме да покажем кой е по-светлият път за София! Трябва да сме заедно в тази борба, всеки от вас е лъч светлина!

По думите му, мястото за откриване на кампанията не е случайно и не е свързано само с липсата на лампи, но цели да обърне внимание и на управлението на София, което се случва на тъмно. “Тъмнина е завладяла и Столичната община, която 18 години се управлява еднолично от къщата в Банкя, вместо от Московска 33. Тяхната борба е това да не се промени. Ние обаче няма да допуснем София да бъде управлявана чрез посредник.” - категоричен е водачът на общата листа.

Лидерът на листата за общински съветници отбеляза, че тъмнината в София не е даденост, с която столичани ще се примирят. “Убеден съм, че София може да заблести. Улиците ѝ може да са осветени, равни и красиви. Кварталите ни може да са приятни за живот - с уютни зелени площи, уредено паркиране и детски площадки. Може и площадите около прекрасните софйиски храмове да бъдат достойни за европейска столица, да има лифтове на Витоша, а минералните ни бани отново да са перлите на древния ни град. Но за да стане това, управлението на София трябва да мине на светло. Нужни са честни и можещи хора с политическа воля, които да осветлят поръчките и да направят търговете прозрачни. Сигурен съм, че тук сме се събрали независими от влияния хора, които имат смелостта да откъснат София от онези, които изпиват ресурсите ѝ.” - категоричен е Борис Бонев. 

Той припомни и дългогодишната битка на екипа на Спаси София за по-добър и уреден град. “Доказахме, че сме верни на София и близки до хората. Заедно с нашите партньори изградихме експертен екип, написахме програма пълна с решения и имаме волята да я изпълним. “Обещавам само едно - ще направя всичко по силите си София да започне да работи в името на софияници. И ще го правим на светло! Всеки ден, без да пестя усилия. В името на родния ми град, който безкрайно обичам.” - завърши лидерът на Спаси София. 

Водещи новини

Още новини