Бойко Борисов за доклада на САЩ: ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа

share

И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконнен, поръчков и наказуем. Имаше десетки и стотици арести на българи предизборно. Това е по-притеснително. Върнахме се в 90-те години. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Хасково по повод доклада на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права за 2022 г.

„Крадоха откъдето, каквото можаха. Две години те ви разсипаха“, припомни той.

САЩ: Борбата на България с корупцията е недостатъчна

„Вие едва ли не се радвахте, когато ни извличаха пред децата ни от къщите. Но сега се вижда - докладът казва: две години управление на Кирил Петков и Радев - корупция и какво ли не. Затова сега на изборите трябва да се стегнем“, обърна се той към журналистите.

„Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа. Ние предлагаме да решим тези проблеми“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

„В доклада пише, че има жестоко отношение към мигранти и деца, произволни арести, сред които ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, поименно са цитирани виновниците на незаконните арести - Бойко Рашков и Кирил Петков, като хора, които са разпоредили незаконни действия“, коментира лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев.

По думите му няма медийна свобода, но има проблеми с човешките свободи.

„Вие помните ли, че щеше да има нулева толерантни към корупцията, а докладът за 2022 г. казва, че има високо ниво на корупцията. Милиарди отидоха за гада без търг, без конкурс“, посочи Добрев.

„При ГЕРБ инфлацията бе между 0 и 2%, за всичките години“, припомни той. Бяхме в топ 5, а сега сме в топ 5 отзад напред и не им е виновна войната, нито енергийните ресурси, защото инфлацията започва два месеца след като те станаха служебни министри - с първия бюджет, който те направиха“, изтъкна водачът в Хасково.

„Един бивш журналист пита коя партия ще се изкаже срещу правителството на Радев. Аз питам: Асене, ПП-тата и ДБ-тата, които оставихте Кулеба да се върти в коридорите на НС и не го допуснахте да влезе вътре. След 10 дни може да имаме правителство и тогава няма да има значение какво казва Румен Радев. Първо клечаха пред президентството, после отидоха да го обиждат“, не скри възмущението си Борисов. „В управлението на една държава има опозиция и управляващи. Ще ме пита той какво мисля. Мисля, че трябва да дадем оръжие на Украйна, защото неутралитетът помага на агресора, не на жертвата“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Цялата световна общност трябва да направи така, че войната да спре, ние сме за мир, но как се спира агресорът. 365 дни са ни управлявали Кирил и Радев, можело е да направя закони, да сменят регулатори – всичко, но те ни чегъртаха“, коментира Борисов.

„Не ги попитахте защо не направиха Околовръстното на Хасково, на Пазарджик, на Пловдив, на София. Защо ги спряха - питам. Сега си мислим, че този лош сън свършва“, каза още той.

„Магистралите са заприличали на бунища. Мрежите против птички висят като парцали, като изпрани гащи – срамота! Хората очакват държавата отново да си стъпи на крака и да се подрежда“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Има ли по-социална програма за българите от санирането?“, попита Борисов и припомни за санираните блокове в Хасково. Той увери, че ще поднови тази програма, връщайки се на власт.

„Асен Василев излиза и говори като Кашпировски. Цветанка Ризова го гледа и той казва: Българите живеят по-добре и тя: „Да“. И ние го гледаме и си викаме: „Като отидем в магазина, дали хората се чувстват по-добре, или като плащаха хората по 4 лв. горивото, дали се чувстваха по-богати“, пита се Борисов.

„Жал ми е да оставя това, което направихме. Две години пауза. Няма изказване на политик, който да не каже - това е застой, това е блато, това е хаос. И дървата за огрев бяха 70-80 лв., но станаха 300 лв., а ТИР-овете излизат за Турция и Гърция. И гората ли стана по-скъпа, бе?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Преживели сме лидери като Асен и Киро, направи сравнение с Асен и Петър лидерът на ГЕРБ. И допълни, че сега има много лидери, но малко индианци. Не са лоши, но...“, завърши той.


 

Водещи новини

Още новини