Иванов от ГЕРБ след доклада на МФ: Време е ПП-ДБ да изпият горчивата чаша

Булфото (архив)
share

От доклад на Министерството на финансите става ясен ефектът от "Промяната". Това написа във Фейсбук Александър Иванов от ГЕРБ-СДС. 

Многократно говорех по темата от трибуната на Народното събрание, в комисия по Бюджет и Финанси, пред медии.

Финансовият министър иска министерствата да намалят с 20% разходите си заради риск за бюджета

Многократно от ГЕРБ предупреждавахме, че тази бюджетна политика и популизъм, от април 2021 г. насам, ще доведе до това.

Време е ПП-ДБ да изпият горчивата чаша и да признаят до какво състояние доведоха държавата и пред какво ще са изправени гражданите и бизнеса в България.

Всичко описано в доклада е вследствие на бюджетите на Асен Василев като служебен, а и редовен министър на финансите от ПП, подкрепян от ДБ.

Дано имат доблест и си признаят грешките! Следва затягане на колана, вследствие на кратката емоция. Инфлация, повишаване на дълга, без инвестиции в инфраструктура, високи лихви, повишаване на данъци.

Не мога да не отбележа "приноса" на БСП за състоянието, в което редовното им правителство оставя държавата, но те поне не са крили, че са лява партия и искат вдигане на данъци, за разлика от ПП и ДБ.

Заради "Промяната" и "Демократична България", според доклада, видяхме и отлагане за неопределено време присъединяването на страната към еврозоната или поставяне на условия за промяна на фиксирания към настоящия момент курс на лева към еврото;

Призовавам служебния министър да публикува целия доклад.

Водещи новини

Още новини