БСП се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Булфото
share

Коалиция "БСП за България" внесе в Централната избирателна комисия документи за регистрация за участие в парламентарните избори на 2 април.

Регистрирахме се със 7000 подписа, амбицирани да подобряваме значително резултата, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите, пише БТА.

Тръгваме със самочувствие, че имаме какво да кажем на хората, защото в най-трудните месеци и в правителството, и в парламента бяхме социалния стълб, имаме какво да отчетем реално свършено за хората, посочи тя. Нинова каза, че в следващо управление също ще бъдат гарант в тежката криза за лява политика и за политика, която поставя човека в центъра.

Попитана с кого могат да влязат в следващо управление, председателят на БСП каза, че утре на конгреса ще обсъждат и решат този въпрос. На въпрос дали очаква опити за преврат на конгреса, тя отговори: "Не, не очаквам".

По-рано днес Националният съвет на БСП се събра за втори път на заседание за коалиционната формула за участие в предсрочния вот. Миналата седмица пленумът беше отложен, а от партията посочиха като причини за това лошото време, отсъствието на членове на НС на партията и отказа на други да се регистрират "с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори".

От "Българско национално обединение" първи се регистрираха в ЦИК за изборите

Днес имахме заседание на НС, взехме си всички важни решения, каза Нинова при регистрацията за вота. По думите ѝ, т.нар. опозиция се е опитала да опорочи този процес, включително и днес.

Водещи новини

Още новини