Коалиция "Левицата!" ще участва на предсрочните избори на 2 април

  • 12 февруари 2023 14:33

  • 4507
  • 20
Коалиция "Левицата!" ще участва на предсрочните избори на 2 април
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" ще участва в извънредните парламентарни избори. В представянето на новата формация се включиха лидерът на "Изправи се БГ" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в - председател на политическа партия АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка, д-р Цветеслава Гълъбова, председателят на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. След вчера БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа. Партията е хипнотизирана от демагогията на лидера ѝ, каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на

Снимка: Булфото

Десницата се обединява, полюсът на войната ще участва с общи листи на следващите парламентарни избори. Много възможна е коалиция на десни партии – ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", "Демократична България", които нямат особени скрупули да ни въвлекат във война., Другата възможност е хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава, посочи още Манолова. Според нея призивите за импийчмънт на президента не са блъф. Това е опит за отстраняване на последната стабилна институция. На този фон обединената левица е животоспасяваща необходимост за България, каза още Манолова.

Приоритети в работата ще са доходите, цените, противодействие на монополите и корупцията. Минималната заплата трябва да бъде увеличена незабавно. Тя трябва да гони издръжката на живот. Не трябва да има българин под прага на бедност, каза Манолова и се обяви за пет на сто надценка за седем основни продукта от малката потребителска кошница, сред които хляб, мляко брашно, месо и яйца. Тя поиска отново да има комисия по ревизия, която да се заеме с кражбите в местната власт. 

Снимка: Булфото

Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в изброи, по думите й, няколко остри потребности – от една страна, тежката фрагментация на политическото пространство не дава възможност за нормално управление и нормална работа на институциите. Пълноценното политическо представителство на левите хора също е приоритет. За целта е нужен управленски капацитет, каза Дончева. Политиката не е място за хора, които сега започват да се учат. Съдебната реформа е нужна на българите, а не на Венецианската комисия и съда в Люксембург, нито на Плана за възстановяване, посочи Дончева и допълни, че са нужни промени в Конституцията. 

Снимка: Булфото

Според Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за пръв път от доста време левият избирател има шанс да направи своя избор и да бъде представен институционално. Убедителната защита на българския интерес е много важна. За десет години се превърнахме в енергийно зависима страна, каза той. 

Снимка: Булфото

Костадин Паскалев заяви, че все още му е трудно да опише това, което се е случило на форума на БСП, но по думите му това е най-позорният епизод в историята на партията. БСП престана да се занимава със съществени въпроси, занимава се със себе си и от тази ситуация се излиза със смяна на цялото ръководство, каза Паскалев. Той посочи, че напуска националния съвет на партията, но не напуска БСП. 

Конгресът на БСП изключи Кирил Добрев, Петър Витанов и още 12 души от партията

Ако получим шанс, ще направим всичко, което е нужно, за да се промени здравеопазването у нас, каза Цветослава Гълъбова. 

Снимка: Булфото

Валери Жаблянов посочи, че БСП не е в състояние да "вдигне знамето на левицата". Свободата и социалният идеал са неразделими понятия, каза той и допълни, че вчера е имало срамни сцени на форума на БСП. Българският политически живот е достигал до морално падение, посочи Жаблянов, цитиран от БТА. 

Снимка: Булфото

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4507 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Д-р Гълъбова

2023.02.13 | 11:32

20
Цирк "Веселата болница" си има психиатър, брадата жена, шутове и джуджета - циркът е пълен и тръгва на турне !
Д-р Гълъбова

2023.02.13 | 11:32

19
Цирк "Веселата болница" си има психиатър, брадата жена, шутове и джуджета - циркът е пълен и тръгва на турне !
PaulaFox

2023.02.12 | 18:47

18
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.12 | 18:40

17
Всичките докарани от бунището. Това е като филм на ужаса. Зомбита на власт
????

2023.02.12 | 18:32

16
Защо не се ПРИЕМАТ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ???? ЗНАЯТ ли за това в "левицата"????

2023.02.12 | 18:08

15
Не се наядоха тия помияри

2023.02.12 | 17:18

14
Аман от евроатлантици.
Биби

2023.02.12 | 17:10

13
Боже,боже каква смрад се носи в ляво. Лявото убива с популизма си всичко. Милионери от далавери ще се борят с неравенството и бедността. Лицемерие без граници.

2023.02.12 | 15:10

1
Много пачаври,много нещо.
До 4

2023.02.12 | 17:04

12
Те всичките са от едно котило.

2023.02.12 | 15:33

4
в бсп са повече.

2023.02.12 | 16:55

11
Хахаххаа,на тези избори,ако не друго,то поне шоуто ще е на макс!

Добави коментар

Водещи новини