Асен Василев: ГЕРБ се готвят да ограбят пенсиите на хората

Novini.bg
share

Гледах с интерес седянката на ГЕРБ днес. Тези хора не са научили нищо през последните 10 г. Това каза в Хасково съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, предаде репортер на Novini.bg.

След последната такава седянка оставиха българските учители в мизерия и разбиха българското образование. Днес правеха артилерийска подготовка за това да ограбят пенсиите на хората, заяви Василев.

Нямало пари в бюджета – как така няма пари в бюджета, като това е бюджет, за който гласуваха 230 народни представители, в това число и народните представители на ГЕРБ. Служебният министър на финансите каза, че бюджетът ще се изпълни както е приет. А там не само има пари за пенсиите за декември, а има пари за увеличението на пенсиите от 1 октомври на над 770 000 пенсионери. Явно ГЕРБ се готвят не само да не увеличат пенсиите и заплатите от 1 януари, а да ограбят и пенсиите на хората декември месец, подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната".

ГЕРБ с брифинг за финансовата криза: Декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има

При такъв план не е чудно, че подготвят хората за тежка, студена и дълга зима. Нашият план за зимата е да се вдигнат пенсиите, да се вдигнат доходите на хората и да се запазят цените на електроенергията и на газа. Планът на ГЕРБ явно е да вземат парите на хората и да ги дадат на приближените на тях фирми. Няма да го позволим. Трябва ни вашата помощ, за да ги спрем на 2 октомври, каза още Асен Василев.

Водещи новини

Още новини