Асен Василев: Залагаме на цялостната социална политика, която не се финансира през дълг и дефицит

  • 25 септември 2022 20:45

  • 2056
  • 32
Асен Василев: Залагаме на цялостната социална политика, която не се финансира през дълг и дефицит
© Novini.bg

България се присъедини към Европейския съюз през 2007г. От тогава до сега коефициентът на неравенство нарасна драматично – над 40%, което го прави най-високият в Съюза. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на дискусията Промяната за българите в чужбина.

Намираме се в ситуация, в която доходите на горния 1% в България са повече от доходите на долните 40% в страната. Тоест 1% от хората печелят колкото 40% от хората. Това се дължи на изключително грешна финансова политика, която е водена през годините. Политика, която не инвестира в хората в България, не инвестира в това да се повиши продуктивността на труда и заплатите. Не инвестира в това да имаме нормални социлани системи, нормално образование, здравеопазване, пенсионна ситема. Всичко това води до няколко сериозни проблема. Първият е това, че да влезеш в болница е приключение, скъпо е и доста неприятно. Образованието ни е под въпрос – има добри училища, но има и такива, които са много зле. В над 27 училища нямаше нито една тройка на последните матури, всички ученици бяха с двойки. За спортове и извънучилищни дейности въобще не може да става дума. За първи път започнахме да ги финансираме. Заложихме много сериозен ресурс, за да се вдигнат учителските заплати, за да имаме добри учители. Детските градини станаха безплатни. Това не е толкова скъпа политика, но осигурява на децата равен достъп до образование, отбеляза Василев. 

По думите му цялостната социална политика на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е широко застъпена във всички държави в ЕС. И добави, че се видя, че може да се води нормална социална политика без това да трябва да се финансира чрез дълг и дефицит.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на заяви, че по време на кампанията е обиколил над 60 градове и села, като отбеляза, че се наблюдават наличието на много бизнеси, които привличат хора от чужбина. 

Това, което видяхме е че въпреки кризите България оглави класацията за индустриалното производство. Нашите фирми започват да се развиват и да привличат и хора от чужбина, допълни бившият финансов министър. 

Според Василев България е ядрена държава, една от първите в света. 

Двата блока на АЕЦ „Козлодуй“ работят и ще продължат да работят. Започнахме изследване за трети и четвърти блок.  има интерес от Гърция за договор за изкупуване на тази енергия, посочи Василев. 

Василев заяви, че ако се сформира кабинет след изборите на 2 октомври е съвсем реалистично България да влезе в Еврозоната в началото на 2024г. 

Асен Василев в Банкя: Ще се радвам да изпия едно кафе с г-н Борисов и да поговорим за кражбите му

Според Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на е необходима реформа за хората с увреждания, като се премине от ТЕЛК към НЕЛК. 

В България хората с ТЕЛК  са почти 1 млн. човека. Българската система е базирана на система от 60-70 години. Тя оценява степента на увреждане, но не оценява това дали човек може да работи. Трябва да се стигне до реформа от ТЕЛК на НЕЛК. Трябва да направим класификация на хората с увреждания, каза още съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“. 

Василев посочи, че парите от Европа за земеделие са били 15%, сега отиваме на максимално съфинансиране 60% като могат да бъдат насочени към малки ферми, а не към единица площ. 

Според него трябва да бъде направена драстична реформа в Държавен фонд Земеделие. И добави, че той е направен за да разпределя финанси към обръчи от фирми, не е насочено към това да подпомага български земеделци. 

Василев заяви, че от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ са твърдо „за“ дистанционно гласуване. 

Ще отнеме много време. Трябва да се направи електронна идентификация. След това достатъчно български граждани да си преиздадат документите си, за да я ползват. Трябва да се изградят системи, които да гарантират сигурността на вота. Когато започна войната трябваше да огледаме киберсигурността. Имахме пробив от София да се влезе в ключови обекти в енергетиката и да се контролира какво се случва там. За да имаме такава система, която да контролира сигурността, ще отнема много време, уточни Василев. 

Ние имаме възможността да изградим България, с която да се гордеем. Смятам, че можем да изградим тази България, с която да се гордеем, но и владелите на България да се гордеят. Днес в Банкя при мен дойде една възрастна жена и ми каза: „За пръв път от 15 години отидох на сладкарница“. Заради такива моменти си заслужава, заключи Василев. 

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава заяви, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" влиза в битка за отвоюването на България от всички корумпирани практики, на които сме свидели през последното десетилетие.

Всеки ден се сещаме с много хора, които продължават да ни казват „Вие сте последната надежда на България“. „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е не само раздяла с миналото, а и изграждане на нова европейска България. Това няма да стане лесно. Статуквото е силно вкопано и ще отнеме време да създадем България такава, каквато я мечтаем. Ние сме готови за сериозна битка, добаи Лорер. 

Той отбеляза, че вотът на сънародниците ни в чужбина е изключително важен.

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава посочи, че тази година в България е отворил врати първият център за изкуствен интелект, който подготвя магистри и докторанти. И добави, че в близко бъдеще България, не само ще запази своите, но ще започне да привлича кадри от чужбина в тази сфера. 

Ицо Хазарта: Простотията не е прекият път към успеха

На въпрос защо голяма част от българите в чужбина гласуват за „Възраждане“, Лорер коментира: За нас факторът „Възраждане“ е платформа, която продава страх. Дава лесни и фалшиви обяснения как да оправим всичко в България. За съжаление търговците на страх са пагубни, когато се доближат до властта. Моля ви за разум и трезва мисъл, когато гласуваме. 

Да си подредим държавата, така че да е хубава за всички българи. Да си подредим държавата да можем да се развиваме, да имаме добра реализация, децата ни да живеят добре. Има три основни направления – да развиваш бизнеса си спокойно – да си свободен от рекет, от административна тежест. Второ да има достойно и адекватно заплащане във всички сфери. Знаем какъв огромен проблем има с медицинския персонал, където най-много хора напускат България заради ниското заплащане. Да изправим тези неравенства и да подпомогнем хората, на които най-много разчитаме. И това води до третото – да можем да отгледаме децата си спокойно. Всяко дете, независимо от какво семейство идва, да има равен старт. Това сподели бившият вицепремиер Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа

Според нея трябва да се направи реформа в образованието, който е заложен и в Плана за възстановяване. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2056 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Вани а Енева

2022.10.25 | 20:54

32
а от какво се финансира социалната политика,Асенчо?
йоки

2022.09.26 | 06:40

30
излез пред камерите и признаци че си педерас

2022.09.26 | 18:11

31
Не само пишете глупости,Еми и неграмотно
коки

2022.09.26 | 06:30

29
това значи ли че цялата коалиция ще проституирате за да осигурите парите,друг начин за сега няма.
хахах

2022.09.26 | 04:41

28
кокорчо пак ли лъже? Има видео дето казва, че няма да тегли заеми и после като взе властта си написа да изтегли 25 милиарда за три години, само тази година 10 милиарда, сега пак обърнал плочата
Коки

2022.09.26 | 03:20

27
Кокорчо, game over, бързо бегай, че Копейкин ше ви пори зловещо
баба гицка

2022.09.25 | 21:44

6
ПП=подли педали - ЛЪЖЕЦ

2022.09.26 | 01:40

26
Жеко да го духаш
ЖЕКО ПАСПОРТА

2022.09.26 | 00:22

23
Истината не ти понася май, джендърче... Да не заплачеш след малко, боклук смотан?

2022.09.25 | 23:34

20
Клозетно произведение жеко, иди при другите фекалии от нужника селски и си вонете там
ЖЕКО ПАСПОРТА

2022.09.25 | 23:28

18
СЛАБОХАРАКТЕРНО ДЖЕНДЪРЧЕ, КРИЕЩО СЕ ЗАД ПСЕВДОНИМА НА БАБИЧКА
Eлeктpа

2022.09.26 | 01:11

24
Опуленото пр.асе БСП еераст, те гледа в очите, и ме лъже не по малко от Краднелия Свинова. При ППтата няма ли поне един свестен мъж, или са се събрали само БСП еерасти...
Спецов

2022.09.26 | 01:15

25
Поне се отървах от пулчо, че ме караше да го шибам всеки ден, затова е опулен я.

2022.09.25 | 23:42

22
НИКОЙ НЕЩЕ ДА ИСПУСНЕ КОКАЛА.СИГОРНО Е МНОГО СЛАДАК.

2022.09.25 | 23:40

21
НИКОЙ НЕЩЕ ДА ИСПУСНЕ КОКАЛА
До 17 уточняване

2022.09.25 | 23:31

19
А,не е ТАКА!!Ползва вазелин и лубрикант!!Я какъв е пухкавичек!!!

Добави коментар

Водещи новини