"Републиканци за България" направи анализ на резултатите от изминалите избори

Републиканци за България
share

Републиканци за България проведе среща с областните структури на партията и направи анализ на изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители.

По мнение на организацията и на тези избори гласоподавателите са гласували по-скоро емоционално, отколкото рационално.

Основен извод, който политическата формация направи е, че „Има такъв народ“ е заменен от „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ за втори път е дисквалифициран да е водещ политически лидер и в Народното събрание, и в създаването на следващо правителство.

Цветанов: Не знам защо ГЕРБ и Борисов приеха поведението на Мая Манолова от 2013 г.

Относно победата на Румен Радев за втори президентски мандат представителите на Републиканци за България заявиха, че е било видно преливането на гласове от Радев към „Продължаваме Промяната“ и обратното.

С резултата на изборите 2 в 1 се утвърди позицията, че дясното е необходимо, но към този момент избирателите дават своя вот за новото и различното, което се представя и това е различното от партиите на статуквото.

Все още не е настъпил моментът за силно дясно управление, към което се стремим и ще продължим да работим. Републиканци за България с коалиционните си партньори от КОД продължават активната си политическа дейност с хоризонт местните избори 2023 г.

Водещи новини

Още новини