Кирил Петков в Кърджали: Няма как да сме партньори с ДПС

Булфото
share

Автобосът на промяната пристигна в Бургас, предаде репортер на Novini.bg. 

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Асен Василев и Кирил Петков бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол пред офиса на партията в града. Придружени от водача на листата в Бургас Константин Бачийски те се разходиха по главната улица на морския град, където десетки граждани разговаряха с тях и споделиха своите проблеми. 

Автобусът на промяната посети Сливен и Ямбол, Петков и Василев обявиха: Кражбите и корупцията трябва да се спрат

И тук, както и в другите български градове, хората настояват за по-добро здравеопазване и образование, за повече работни места, достойно заплащане на труда им и възможности младите да остават по родните си места. Гражданите настояха също така за спиране на кражбите от публичните финанси и повече контрол върху тях. Константин Бачийски обеща пред съгражданите си да продължи борбата за развитие и модернизирането на икономиката в родния му град.  

По-късно през деня Кирил Петков и Асен Василев посетиха и град Кърджали, където бяха посрещнати от десетки граждани. 

"Много се радвам, че Димитър Илиев стана водач на листата ни в Кърджали. Той е шампион на национално ниво и втори на световно първенство по рали. Това означава да си смел първо, да можеш да взимаш бързо решения, да си адекватен в тежки ситуации. Надяваме се да вземем не един, а два мандата", коментира Кирил Петков водача на листата в града - рали пилота Димитър Илиев. 

Страхил Делийски за решението за Кирил Петков: КС не трябва да е политическа бухалка

"Не мога да повярвам, че след "Магнитски", след "Пандора", след КТБ и след като цяла България използва думичката "Пеевски" като синоним на корупция, да го сложиш за водач на две листи. Това е неадекватно политическо движение, но и обида към българските избиратели. Ние твърдо заставаме срещу тяхното движение и ако това ни коства тяхната негативна реакция, нека бъде така. Докато те се държат така, няма как да бъдем партньори", добави Петков по темата за ДПС. 

"Кражбите са най-големия проблем. Корупцията е кражба на публични средства, които вместо да отиват за образование и здравеопазване, отиват в джобовете на 50 човека. Да, това е най-големият проблем", категоричен бе Кирил Петков. 

Кирил Петков: За да се подобри безопасността на пътищата, АПИ трябва да е към Министерство на транспорта

"Кирил и Асен ме спечелиха с борбата си и реалните си действия. Човек може да сгреши и всеки греши, но когато грешката е умишлена, тогава нещата са много зле. Корупцията може да изглежда малко в началото, но кагото тя се насложи няма как да има добри пътища, образование и здравеопазване. България наистина не е бедна, тя е безобразно крадена", заяви от своя страна Димитър Илиев. 

Водещи новини

Още новини