Основният играч ли е "Продължаваме промяната"?

Булфото, архив
share

Ще имаме смислена и по-конкурентна, по-изпълнена със съдържание битка за най-високия пост в държавата. Тази прогноза направи в интервю за БНР Добромир Живков, управител на социологическа агенция „Маркет линкс“.

"Преднината на сегашния държавен глава Румен Радев е отчетлива, но не може да кажем категорично, че резултатът е предизвестен", смята Живков.

И обърна внимание на това, че ДПС не биха искали да изглеждат твърде близо до ГЕРБ с директна подкрепа за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков.

"Има и желание да се покаже политическа еманципираност, което пък крие риск за по-нисък резултат на Герджиков", каза още социологът.

Радев VS Герджиков VS Панов: Кой ще вземе президентската битка?

По отношение на парламентарните избори Живков посочи, че "Продължаваме промяната" (ПП) е с „набиращо самочувствие". Той определи формацията на Кирил Петков и Асен Василев като „основен политически играч, който ще разпределя властовите ресурси“.     

Според Живков голямото разочарование от "Има такъв народ" (ИТН) не е успяло да свали „градуса на тлеещото политическо напрежение от последните години“, а служебните министри, основали ПП, са показали това, заради което голяма част от българските граждани са  подкрепили ИТН.

„Така че тази партия отговаря на обществените очаквания. Освен това представя един лидерски модел от нов тип, въпреки че отново имаме фиксация върху определена личност. Но това е лидерство, което е различно от лидерството при г-н Борисов или при г-н Трифонов.“

Водещи новини

Още новини