Лозан Панов: Очаквам подкрепата на всички свободомислещи българи

Булфото
share

Очаквам подкрепата на всички свободомислещи българи в тази страна, заяви пред журналисти Лозан Панов, когото "Правосъдие за всеки" издига за кандидат за президент.

Мария Касимова ще е кандидатът за вицепрезидент, обяви той.

Тази вечер членове на Инициативния комитет, който издига Лозан Панов за президент, се събраха пред сградата на президентството.

Моята кауза е била независимостта на съдебната система, отвоюването на институциите. Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на Върховния касационен съд, заяви Лозан Панов, който в момента оглавява ВКС.

В момента Лозан Панов е председател на Върховния касационен съд. Преди да може да се кандидатира за президент, обаче, той трябва да подаде оставка пред ВСС. Това става 4 месеца преди да изтече мандатът му и в ситуация, в която там тече процедура за избор на нов съдия №1.

След Румен Радев и Анастас Герджиков, Лозан Панов е третият кандидат, който се включва в надпреварата за "Дондуков" 2 като независим.

Лозан Панов с изявление за номинирането си за кандидат-президент

 

Водещи новини

Още новини