Антонио Лопес подкрепя ГЕРБ-СДС, предупреди, че Радев и БСП гледат в миналото

Министерски съвет
share

Генералният секретар на Европейската Народна партия (ЕНП) Антонио Лопес заяви подкрепата си за ГЕРБ-СДС на предстоящите избори. В специално видеообръщение той отбелязва, че това е естественият партньор на ЕНП и истинското център-дясно, което може да работи за развитието на страната ни.

Лопес обръща внимание, че предстоят ключови избори.

„В лицето на правителство, което напомня за периода 30 години назад преди падането на Берлинската стена връщането на най трудния период на социализма на власт, аз виждам неща, които не харесвам“, заявява още той.

Лопес подчертава за намесата в изборния процес, за изоставането във ваксинационния план и съмненията около Националния план за възстановяване.

Борисов преди изборите: Няма място за експерименти

„Настоящият президент на страната и Българската социалистическа партия гледат към миналото. Ние сме отправили поглед към бъдещето“, подчертава още генералният секретар на ЕНП.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари за подкрепата, изказана от Лопес.

„Той винаги е бил силен и убеден европеец. И със сигурност добре разбира заплахата пред българската демокрация с флагман Румен Радев. Само истинските десни партии като ГЕРБ и СДС могат да върнат България на верния път“, казва Борисов към пост във фейсбук.

Вчера също във видеообръщение премиерът на Бавария Маркус Зьодер изразява подкрепа за ГЕРБ-СДС. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

(платено съобщение)

Водещи новини

Още новини