Михаил Миков: Потвърди се, че БСП няма капацитет да представлява лявото

  • 12 юли 2021 15:12

  • 1520
  • 3
Михаил Миков: Потвърди се, че БСП няма капацитет да представлява лявото
© Булфото архив

"Още на изборите през април имаше ясен сигнал от избирателите, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма капацитет да представлява лявото, а сега това беше потвърдено". Тази констатация направи пред БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, бивш лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и бивш председател на парламента.

Той даде пример със спад от около 1/4 на гласовете за левицата във Видинско от 4 април до 11 юли. Спад на представителството в парламента, затвърждаване на третото място и борба за четвъртото - така определи Миков резултатите от вота и подчерта, че ръководството на партията носи отговорност за слабото представяне на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Къде отидоха гласовете на ГЕРБ и БСП от 4-ти април и откъде дойдоха гласовете за ИТН и ДБ?

По думите му левицата е спечелила по-малко гласове дори в сравнение с подкрепата за тях след периода на управление на кабинета "Орешарски".

Според него има самодоволство на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и на обкръжението на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в партията, което по думите му е добре наместено в изборните листи: "Само че там местата все повече се скъсяват. Никой не постави големия въпрос за представителството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в НС, което все повече изтънява".

Бившият лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е коментира, че пътят нагоре за социалистическата партия е изчистване на политическия ѝ профил.

"В момента се развива битката за наследството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за дясно управление на България и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не би трябвало да участва, а да бъде ясна опозиция и да направи опит ясните алтернативи да стигнат до хората и те да повярват в това. Да стигнат и до тези, които гласуваха, водени от негативни настроения към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, но най-вече до онези, които не отидоха да гласуват", смята Миков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1520 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FARAON

2021.07.12 | 22:57

3
ВИДЕНОВ ИСКАШЕ ДА ВИ СПРЕ ДА НЕ РАЗГРАБВАТЕ СТРАНАТА, ЗАТОВА ВСИЧКИ! ЗАДРУЖНО МУ СЕ НАФЪРЛИХТЕ, КАТО БЕСНИ ПСЕТА :)
alexievi

2021.07.12 | 15:54

2
Г-н Миков, след като БСП не представлява лявото, кой го представлява? Твоите приятели начело с г-н Янков и Жан Виденов, дето хванаха 0.3 %. Те ли. Най накрая не Ви ли стана ясно, че като постоянно се плюете просто потъвате.
Узунов

2021.07.12 | 15:37

1
БСПто ти може да представлява само нищото.

Добави коментар

Водещи новини