Българските патриоти: Прозира реваншизъм в действията на кабинета, изборите са в риск

Кадър: БТВ
share

Не смятам, че това, че лидерите ни направиха стъпка встрани е самоцелно и е нещо, с което да гоним задкулисна цел. Във времето, когато работехме заедно в 44-то НС, имахме доста общи проекти, свързани с патриотичната линия. Нямаме стари рани по повод споровете. Освен това имаме общ идеен път. Това заяви Пламен Христов от "Воля" в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Има промени в част от политическите играчи, но не и в позицията ни за РС Македония. Отстояваме историческия интерес. Има опасност обаче тази линия да се промени след изборите, посочи Искрен Веселинов от ВМРО.

Борис Ячев от НФСБ заяви, че темата за РС Македония е много важна. Тя е основополагаща като външнополитическа цел. Той отбеляза, че в политиката са влезли хора с къса историческа памет, визирайки променената позиция на премиера Стефан Янев по темата. „Не чухме категоричност“, отбеляза той.

Весела Чернева: Смяната на тона е първата задача пред България и Северна Македония

„Искрено се надяваме изборите да са честни и прозрачни“, коментира Пламен Христов. Той припомни, че предложенията на „Воля“ в тази посока не са били приети.

„Буди съмнение, че изборите зависят само от един доставчик на машини“, заяви представителят на „Воля“.

Борис Ячев изтъкна, че служебното правителство не работи като гарант за организирането на честни избори, а като предизборен щаб. Освен това основните му ходове били свързани с реваншизъм, смята той.

Искрен Веселинов предупреди, че има опасност от злоупотреби на вота в Турция.

Работата на служебния кабинет е изцяло в услуга на определена политическа сила. Той произвежда някакви сензации. Не виждаме доказателства за тези сензации. Прозира реваншизъм в действията на кабинета, отчете Пламен Христов.

Искрен Веселинов смята, че в началото служебният кабинет е започнал добре, но впоследствие е започнал да нанася щети на държавата. Той даде пример, че администрацията не работи, забавят се редица проекти.

От коалиция "Българските патриоти“ заявиха, че в следващия парламент биха работили за по-добър диалог.

Водещи новини

Още новини