Бившият началник на кабинета на Радев: Голямата битка на изборите е БСП - ГЕРБ, изходът е непредвидим

Нова Нюз
share

Определям идеята България да стане президентска република като политическа екзотика. Трябва да търсим укрепване на парламентарната демокрация, а не да я подкопаваме. Трябва да търсим подобрение във формата, който имаме в момента.  Това каза в предаването Офанзива по Нова Нюз бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – политологът Калоян Методиев.

Той отбеляза, че не одобрява проведените от президента политически консултации с партиите за парламентарните избори. Чиста проба губене на време, отбеляза Методиев.

По думите му насрочените за 4 април парламентарни избори ще зависят от пандемията във всеки един аспект. Много е важно как върви ваксинацията. Ако процесът не се ускори, ще имаме огромни проблеми за възстановяване на икономиката, но и за провеждането на изборите, посочи политологът.

Политолог с прогноза за изборите, разкри стратегията на Слави Трифонов

По думите от скрития протестен вот в най-голяма степен ще отиде при БСП.

Голямата битка на тези избори е БСП –ГЕРБ. Лидерският сблъсък е Нинова - Борисов. От този сблъсък ще се разбере дали ще имаме промяна или ще се запази статуквото. Изходът е непредвидим, интригата е много голяма, резултатите са много близки, коментира Калоян Методиев.

Водещи новини

Още новини