Първан Симеонов: БСП подобрява резултата си спрямо предишните евроизбори

Нова телевизия
share

БСП подобрява резултата си днес спрямо предишните си постижения на евроизборите, но проблемът при БСП е, че има "таван на подкрепа". Това коментира политологът от "Галъп" Първан Симеонов в изборното студио на Нова телевизия. 

Той отбеляза, че БСП се е опитала да създаде "общ фронт", но това очевидно не се е получило. БСП не успя да мобилизира протестния и наказателния вот, и ще има политически изказвания от победилата страна, които ще се опитат да пакетират президента с БСП, коментира Симеонов.

Според него всеки на тези евроизбори има с какво да се похвали, дори и БСП. "ГЕРБ разбира се, има с какво да се похвали, защото взима 650 000 гласа, което е по средата между това, което взе миналия път - 680 000 гласа, и преди това - 630 000 гласа", заяви Първан Симеонов. Той отбеляза, че и "Демократична България" има с какво да се похвали, както и ВМРО.

ДПС са под своите очаквания, според мен, и е очевидно, че ситуацията, свързана с ДОСТ, е нанесла малко по-трайна щета, отколкото може да се надявали от движението, коментира Първан Симеонов. 

Водещи новини

Още новини