Велизар Енчев: Ако на 26 май пробуждане не се случи, трябва да се сърдим на самите себе си

share

„Ако на 26 май пробуждане не се случи, трябва да се сърдим на самите себе си. Тези избори са вот на недоверие срещу цялото правителство на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. Излезте и гласувайте!“. С тези думи кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Велизар Енчев призова членовете на пенсионерски клуб „Филип Тотю“ в Горна Оряховица. Той подчерта, че изборите трябва да решат един кардинален въпрос - за работещите бедни в България и да се постави на европейско ниво въпросът за българските пенсионери, съобщиха от Позитано 20.

„Всички хора от третата възраст се интересуват от едно – кога ще се индексират пенсиите. Помните, че именно правителството на БСП ги актуализира с 55-60% и тогава коледните добавки бяха на практика 13-та пенсия от по 150 лева за всички пенсионери. Днес се хвалят с 40 лева, които се дават само на някои. Затова намерението ни, когато дойдем на власт, е да актуализираме пенсиите“, каза Велизар Енчев. "В миналия мандат на НС ние предложихме такава актуализация и тя беше отхвърлена заради коалиционния партньор на ГЕРБ", допълни той и  подчерта, че в нормална държава би следвало да се говори не за преразпределяне, а за производство. Енчев обяви, че десет пъти са намалели чуждестранните инвестиции заради политиката на сегашния режим.

Велизар Енчев се срещна и с жителите на град Златарица. Там той коментира актуалния скандал с къщата в Барселона. „48 часа минаха от сезирането на главния прокурор за къщата в Барселона. Защо Цацаров не реагира? Моята прогноза е, че няма да каже нищо за този скандал поне до следващата седмица, когато са приключили изборите. Затова е права Корнелия Нинова, че единствената битка на ГЕРБ е да остане на власт до избора на новия главен прокурор“, каза Енчев.

„Дори и в италианската мафия едноличната власт не е такава, каквато е в България. Днес имаме мафиотско управление, при което един център разпределя. Вижте колко пъти Бойко Борисов влиза в Народното събрание и променя вече взети решения“, припомни Енчев.
Той заяви, че алтернатива има и това е мощен вот за „БСП за България“ с номер 18.

Водещи новини

Още новини