Илия Лазаров: Дойдат ли БСП и Румен Гечев на власт, отново ще фалираме

Фейсбук
share

БСП от традиционна и системна партия се превърна в маргинал. Това заяви в сутрешния блок на радио "Фокус" кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ-СДС Илия Лазаров.

По думите му, с малки изключения, листата на социалистите е изненадваща и говори за сериозен проблем в нагласите на левицата.

,,Като изключим Сергей Станишев, който е много подготвен, аз съм изключително изненадан от останалата композиция в листата на БСП. Вътре виждаме една фигура като Румен Гечев, който фалира България като икономически вицепремиер на Жан Виденов. На 4 февруари 1997 година доларът беше достигнал 4 800 лева, бяха едни абсурди. Имаше и зърнена криза. И този човек ни го предлагат в листата на БСП за евродепутат, което показва, че ако не го изберат и по една или друга причина БСП дойде на власт, него ще го назначат за икономически ръководител. Т.е отново ще фалираме'', обясни той.

Илия Лазаров коментира още, че в листата на ГЕРБ-СДС се открояват подготвени кадри, както по европейската тематика, така и във външната политика.

,,Това силно се отличава от "новобранците", които някои опоненти предлагат'', добави още той.

Водещи новини

Още новини