Цветанов: Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори

share

Победа на евровота ще ни даде предимство на местните избори, защото това ще запази стабилността в държавата и ще гарантира изпълнението на заложените приоритети в управленската програма. Добрите и работещите кметове в страната имат нужда точно от това – стабилност.

Това заяви днес пред близо 350 души по време на среща с граждани в Дългопол зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той поздрави кмета на общината Георги Георгиев за активната работа по европейските програми.

С евросредства и със съдействието на държавата само тази година по инфраструктурата на Дългопол ще бъдат инвестирани 5 милиона лева. Те представляват приблизително половината от целия годишен бюджет на Общината в размер на 12 млн. лева. Цветанов отбеляза, че ако се разчита само на възможностите на местната хазна - капиталовите разходи не биха могли да надхвърлят 500 000 лева. Пред всички присъстващи за пореден път подчертах положителния ефект от доброто партньорство между местната и централната власт и ролята на европейската солидарност. Той обясни, че заплатите в бюджетната сфера са се увеличили с 10% през тази година и очакванията са догодина да има още едно такова увеличение. Изтъкнах, че основен приоритет на кабинета е образованието и всички усилия са концентрирани върху необходимостта да се привлекат млади хора към професията и да се върне авторитетът на българския учител.

На свой ред областният координатор на ГЕРБ Иван Портних припомни, че в началото на мандата общината бе затънала в дългове, но към днешна дата всички задължения са изчистени и тя е в добро финансово състояние. Кметът на община Дългопол Георги Георгиев благодари за подкрепата на правителството на Бойко Борисов, като отчете, че със средствата, отпуснати с постановление на Министерски съвет, се ремонтират общо 7125 м улична мрежа в Дългопол и селата Аспарухово, Цонево, Медовец, Лопушна, Поляците и Партизани.

 

Водещи новини

Още новини