Парламентът ще гласува вотa на недоверие към правителството

  • 24 октомври 2018 07:04

  • 2305
  • 0
Парламентът ще гласува вотa на недоверие към правителството
© Novini.bg

Депутатите ще гласуват вота на недоверие към правителството и ще обсъдят ветото на президента върху текстове от Закона за държавната собственост.

В Народното събрание влизат на първо четене промените в закона за хората с увреждания и двата законопроекта за личната помощ, внесени от БСП и партия "Воля". Третият вот на недоверие, внесен от БСП, е мотивиран с провал в областта на здравеопазването.

Разискванията бяха в петък, а днес е гласуването. Единствено ДПС обяви подкрепата си за вота. Двете политически сили обаче разполагат общо със 104-ма народни представители, от необходимите 121, за да се смята вотът за успешен.

Вотът на недоверие няма нито математически, нито политически шанс, подчертаха Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ: "Защото страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори." "Този вот е предрешен. Признаваме, че има необходимост от реформи и търсим добрите решения, които да бъдат наистина консенсусно приети", каза д-р Дариткова.

След гласуването на вота, депутатите ще обсъдят отново върнатия от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Закон за държавната собственост. Президентът върна закона с мотива, че с него се създава възможност за скрита приватизация на дружества от забранителния списък. В парламента влизат за обсъждане и законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ. Те са съответно първа и втора точка за петък. Дотогава промените ще бъдат обсъдени в ресорните парламентарни комисии. Ударното им разглеждане е част от поетия ангажимент на управляващите да ги прокара във възможно най-кратък срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини