Над 15 милиона лева ще вложи Община Опака в реализирането на проекти за подобряване пътната инфраструктура

bulphoto (архив)
share

Над 15 милиона лева ще вложи Община Опака в реализирането на проекти за подобряване пътната инфраструктура. Средствата се осигуряват целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Подписани са и необходимите споразумения за финансиране, каза кметът на Опака Гюнер Ашимов, цитиран от БТА 

Общинското ръководство кандидатства пред МРРБ с проекти за ремонт на пътища, улици, съоръжения и принадлежности. Одобрение получават общо осем проекта. По пет от тях ще се обновяват междуселищни пътища, а останалите три са за възстановяване на улици в населени места. 

Вече са подписани договори с фирмите, които ще изпълнят ремонтите на пътя от опаченското село Гърчиново до границата със с. Церовец, община Иваново, от Крепча до Гърчиново, както и на пътя между селата Люблен и Гърчиново, разделен в три отделни проектни позиции. Към момента се изчаква авансовото плащане от МРРБ, за да започне същинската работа, каза Ашимов. 

Община Опака започва работа по реализиране на идеята за изграждане на информационен център в село Голямо Градище

Кметът посочи, че има обявена обществена поръчка за избор на изпълнители на последните три обекта – улици в селата Горско Абланово, Гърчиново и Голямо Градище. 

С подобряване на инфраструктурата от ръководството на общината очакват нови инвеститори да започнат дейност в района. В тази връзка е осъществен контакт с хора от Германия, които са заявили интерес да закупят голяма сграда в града. В предприятието трудова заетост биха имали около сто човека, посочи кметът на Опака. От общинското ръководство ще работят и за увеличаване на туристическия интерес към региона, каза още той. 

Водещи новини

Още новини