Община Царево работи по проект за лаборатория за изследване на качеството на мановия мед

Pixabay
share

Община Царево работи по проект за създаване на научна лаборатория за изследване на качеството на мановия мед, съобщават от местната администрация на официалната си фейсбук страница.

По проекта е ангажиран и с проф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения "Наследство.БГ" и Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски". Предстои подписване на договор между Общината, университета и "Наследство.БГ" за изграждане на лабораторията в Царево.

На 1 август в Царево бе открит Фестивалът на мановия мед и пчелен прашец. Двадесет и първото му издание предлага богат асортимент от мед и пчелни продукти от всички райони на страната, които ще бъдат изложени до 10 август. В града е подредена и изложба "Мановият мед през годините в Царево". 

Вносът от трети страни срина българското производство на мед

Пред всички нас е предизвикателството да намерим баланс между земеделието, урбанизацията и пчеларството, за да не губим този ценен ресурс пчелите, от който зависи цялото човечество, каза кметът Марин Киров по време на откриването на фестивала, цитиран от общинския пресцентър.

Водещи новини

Още новини