Пчеларите, произвеждащи "Странджански манов мед", получават 18 000 лв.

18 март 2021 21:50

Пчеларите, произвеждащи "Странджански манов мед", получават 18 000 лв.
© Pixabay
1187 4

Управителният съвет на ДФ "Земеделие" утвърди 18 000 лв. помощ de minimis за земеделски стопани за покриване разходите по задължителни мерки за контрол за съответствие на качеството на защитено наименование за произход "Странджански манов мед", съобщиха от фонда.

Целта на минималната помощ е от една страна да се подкрепят настоящите производители на манов мед, а от друга - да се привлекат повече нови стопани, които да добиват уникалния пчелен еликсир. Странджанският манов мед е със защитено наименование за произход и се среща единствено в района на Странджа планина. Схемата ще съдейства за съхраняване на традициите и на поминъка в региона.

На подпомагане подлежат производители на "Странджански манов мед", които имат сключен договор за контрол за съответствие на продукта с одобрена спецификация с контролиращо лице, както и да са вписани в публичните електронни регистри на производителите на съответните продукти със защитени наименования, които се поддържат от МЗХГ.

Помощта за производител е в размер на 1800 лв. с ДДС и се предоставя за покриване на разходи за контрол за съответствие с продуктова спецификация, включваща разходи за задължителна годишна проверка на място от контролиращото лице за контрол за съответствие и лабораторен анализ на продукта при направената годишна проверка.

Предстои ДФ "Земеделие" да изготви указания съвместно с компетентните дирекции на МЗХГ, които министърът на земеделието, храните и горите трябва да утвърди.
 

Novini.bg
1187 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
Boiko_Borisov

2021.03.19 | 08:29

45284
един път 1 800 лв. друг път 18 000 лв. кое е вярното=оправете си числата
Velikov

2021.03.19 | 06:15

45231
смешници това помощ ли е бе а помощите където дадохте на така наречените фермери мафиоти които въэлиэат на милиарди эа да унищожат дребния поминак в селата и с отровите които пръскат житото и пчелите не само политиците но и всички чиновници подлоги и эаедно с всички мафиоти биэнесмени в эатвора и всичкото им имущество се иээемва и се раэдава на беднити и се основава нова държава и се дава въэможност на умните и трудолюбиви хора да се раэвиват съэдават се групи от честни хора които да иэхващат всички мошеници и да ги натъпчат вжкилиите на хляб и вода докато им се раэдаде имуществото . да живей България братя не унивайте въстанието е блиэо и беэ оръжие и насилие ще го направим и повярвайте ми ще стане эащото Бог е с нас .
Мира

2021.03.19 | 05:59

45224
Да се смее ли човек, да плаче ли? Какво са 18 000 лв.за производители на качествен мед? В София вече тъп гараж не можеш да купиш с толкова пари!!
ХХХ

2021.03.18 | 22:41

45061
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ

Добави коментар

Водещи новини