С 60 млн. лв. подобряват транспортната свързаност в Пловдивско

bulphoto (архив)
share

На първи етап беше одобрен проектът на стойност 60 667 323, 42 лв. за "Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен регион за планиране от ниво 2" с водещ партньор Агенция пътна инфраструктура, съобщават от община Пловдив. 

Концепцията е изготвена съвместно с отдел "Бизнес развитие и европейски политики" в градската управа и ще се реализира от АПИ, общините Пловдив и "Марица" и МБАЛ "Свети Пантелеймон".

Проектът предвижда модернизация и реконструкция на част от съществуващия път от "Пазарджишко шосе" до община Съединение. Това ще подобри състоянието на транспортната мрежа в региона и ще осигури достъп на населението до работа, образование други услуги с публичен характер.

Община Бургас ремонтира важен път, свързващ няколко населени места

Включени са и целенасочени мерки за превенция и профилактика на заболявания във всички села на територията на община "Марица". Те ще се осъществяват посредством мобилни здравни екипи на МБАЛ "Свети Пантелеймон", като се осигурят медицински бусове и съвременна апаратура.

Водещи новини

Още новини