Транспортът в Пловдив днес не е безплатен за деца до 14 години

  • 01 февруари 2024 13:24

  • 918
  • 2
Транспортът в Пловдив днес не е безплатен за деца до 14 години
© Novini.bg/ Canva

В Пловдив и днес учениците до 14-годишна възраст ще трябва да си купуват билетче от 1 лев, за да пътуват в градския транспорт, въпреки че имат право на безплатни карти от 1 февруари, според решението на Министерския съвет. 

Пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов обясни, че документите се печатат от БНБ, но не са пристигнали в Пловдив.

Проблемът е за цялата страна. По непотвърдена информация е имало пропуск или грешка в първоначално издадените документи, които са върнати, уточни Стоилов. 

Той призна, че решения са намерени в различни градове, но в Пловдив нямат възможност да го направят от днес.

От днес децата до 14 ненавършени години пътуват с безплатни карти за градския транспорт в София

В момента, в който се получат картите, хората ще бъдат уведомени и ще могат да си ги купят, посочи представителят на общината. 

В Пловдив бюрата, в които ще се издават тези документи, са седем. Картите ще бъдат раздавани по брой и ако не бъдат оползотворени, ще бъдат върнати.

Не са предвидени компенсации, но за щастие учениците в момента са в грипна ваканция, каза още директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
918 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:03

2
❤️ Г­­­о­р­­е­­­щ­­и­­­ ­м­о­м­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­а­т ­­-­ X­­1­­8­­.­F­­U­­­N

2024.02.01 | 20:37

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини