Делян Добрев: Непрекъснато трябва да се следи пазарът на горивата

share

"В Израел имах разговори с моя колега Стас Мисежников, който беше в България, както и с представители на туроператорите. Днес също ще се видя с тях и ще имам среща с президента Перес.

Основната цел на посещението ми ще бъде постигната, а тя е да уверим израелските туристи, че България е спокойна  и сигурна и те могат да продължат своите почивки",  каза пред БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който е на посещение в Израел.

Според него в първоначалния етап след атаката от 18 юли на летище „Сарафово” е намален броят на посещенията у нас от Израел. "Хубавото е, че те са само от Израел и резервациите се запълват от други туристи, но правим всичко възможно това да бъде предотвратено и да няма спад", посочи още Добрев.

"Целта ми е да успокоим туристите и да ги уверим, че ще успеем да осигурим тяхната безопасност", каза той. 

Икономическият министър заяви, че туристите от Израел за миналата година са 138 хиляди. Повишените мерки за сигурност трябва да останат не само за сезона и не само по летищата, подчерта Добрев и добави, че те няма да попречат за спокойната почивка в страната.

По думите му, по-големите мерки за сигурност ние само може да спечелим, но все пак хората идват на почивка и не трябва да бъдат ограничавани действията им.

Запитан относно решението на Комисията за защита на конкуренцията, че на българския пазар няма картел за горивата, икономическият министър заяви, че трябва да се сравняват цените не на пазара у нас, а на пазара в целия Европейски съюз. "Все пак решението е и за отминал период, ние не трябва да преставаме да следим пазара на горивата и неговата конкурентност", категоричен бе Делян Добрев.

 


 

Водещи новини

Още новини