Искрен Арабаджиев: Не е вярно, че ПП са купували газ на завишени цени

share

Твърденията на служебния енергиен министър Росен Христов, че ПП са купували природен газ на завишени цени след скъсване на отношенията с „Газпром” са неверни и това е поредния случай, в който представител на служебния кабинет говори с „опорките” на ГЕРБ, каза депутатът Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната".

Той заяви, че нямат притеснение от проверки и че това, което са постигнали, е да няма прекъсване на газ за България, с което не се е случил предвиждания хаос в енергетиката при спиране доставките на руския газ.

„Да, цените са високи, но на световните пазари те бяха рекордни. Когато започнаха да спадат октомври – ноември месец, цените, на които служебното правителство договаря, също спадат. Това са световни тенденции”, поясни той.

Арабаджиев коментира и изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат готовност за кабинет, той няма да бъде номиниран за премиер, но правителството няма да е устойчиво.

Росен Христов: Александър Николов е инструктирал"Булгаргаз" да откаже плащане на "Газпром" в рубли

„Защо толкова се бореха да свалят нашето работещо правителство, след като не искат и не могат да дадат добра алтернатива? Нека вземат мандата, нека предложат правителство, ние няма да го подкрепим. Не сме съгласни с управлението на ГЕРБ през последните 12 години”, заяви Арабаджиев.

Той каза още, че не търсят подкрепа от ГЕРБ за съставяне на правителство с мандат на ПП. Той нарече поведението на ГЕРБ „на хартия и заявки” и по отношение на евроатлатническата позиция и по отношение на борбата с корупцията. Депутатът допълни, че до момента няма осъден политик по високите етажи и един от най-големите руски проекти е по време на управлението на ГЕРБ.

Вторият мандат е възможен с правителство на малцинството, с ясна подкрепа и публични приоритети, смята Арабаджиев.

Водещи новини

Още новини