ДБ призова ПП да се отнесе сериозно към втория мандат и да мисли за общи кандидати на местния вот

  • 10 ноември 2022 19:10

  • 623
  • 4
ДБ призова ПП да се отнесе сериозно към втория мандат и да мисли за общи кандидати на местния вот
© bulphoto (архив)

Искаме да ви насърчим да се отнесете сериозно към съставяне на правителство с втория мандат, защото държавата има нужда от управление на реформаторските сили. За това призоваха лидерите на “Продължаваме промяната” съпредседателите на “Демократична България” Христо Иванов и Атанас Атанасов по време на днешните публични консултации за бюджета за догодина между двете формации, съобщиха от пресцентъра на партията.

Христо Иванов заяви още, че ПП и ДБ имат обща отговорност за местните избори и призова двете формации да мислят за общи кандидати в столицата и страната. 

Владимир Панев предупреди, че очакваният от Асен Василев и ПП значителен ръст на брутния вътрешен продукт може да не е съпроводен с аналогичен ръст на приходите в хазната, а Мартин Димитров добави, че при служебни правителства приходните администрации работят по-пасивно и трябва внимателно да се следи събираемостта на държавните вземания.

ПП и ДБ с обща позиция за бюджета, ДБ с призив двете партии да работят заедно на местните избори

Важно е да не загубим фокус върху важните реформи при тези кризи, защото това е начинът и доходите да растат неинфлационно, и да излезем от кризите, в които сме в момента, подчерта Панев. И предупреди, че светът се насочва към глобална рецесия и макар инфлацията догодина чувствително да спадне, с набраната от тази година инерция в ръста на цените не можем да си позволим да раздаваме пари на калпак.

Ивайло Мирчев подкрепи думите му с пример за човек, построил си къща като читалище с басейн пред нея, който получава енергиен бонус за отоплението и на басейна като обитателите на двустайна панелка. 

Депутатите от ДБ подкрепиха увеличението на социалните разходи, но са категорични, че те трябва да са в рамките на 3 на сто бюджетен дефицит. И напомниха, че спазването му е задължително условие за постигане на общата цел на двете формации за членство на България в Еврозоната от 1 януари 2024 г. Те декларираха и подкрепата на ДБ на инициативата на ПП парламентът да призове с декларация служебното правителство да внесе редовен бюджет за 2023, а не да се удължава за няколко месеца тазгодишният бюджет. 

Съпредседателите на ПП Асен Василен и Кирил Петков потвърдиха голямото съвпадение между целите и приоритетите на двете формации и увериха, че ще се отнесат с пълна сериозност към своя, втория мандат за съставяне на правителство, ако първият не успее.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
623 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Agent 007

2022.11.10 | 20:02

1
Подялбата на баницата започва
Kornela

2022.11.10 | 21:50

4
Асенчо ще си набута баница и по джобовете , за изпът.
Милостив Автентичен Демократ

2022.11.10 | 21:20

3
Трябва да се споделя! Особено тези дето имат с тези дето също искат да имат. Пък и вождовете на ПП са си филизи от ДБ. Единна коренова система- пък сега не си даваме плодовете, те са си наши, избачкани с труд. Така че прави са ДБ- не ни забравяйте в листите си , в сметките си и назначенията си и нещо не се консултирате с нас както трябва. Сега е момента да повторят лафа си ,че разглеждат втория мандат като " технически", че всъщност той е общ на ПП и ДБ - т.е. ДБ са меродавната дружина.

2022.11.10 | 20:20

2
Довиждане еееееее

Добави коментар

Водещи новини