16 млн. лв. инвестиции в Хасковско

share

Може да не сме бирена държава, но българите обичат освен ракия и вино, и бира, това каза премиера Бойко Борисов при откриването на нов логистичен склад в пивоварна "Каменица" в Хасково.

Това съобщи Диана Иванова от пресцентъра на ПП ГЕРБ Хасково. Инвестицията е част от нововъведения за 16 милиона лева в компанията.

С днешната церемония първата пивоварната в България отбеляза 130-ата си годишнина. Мащабната реконструкция е отнела една година. За последните три години компанията е вложила у нас над 60 милиона лева. Предвижда се тази година да бъдат инвестирани нови 18 милиона лева в двете български фабрики в Пловдив и Хасково, където работят повече от 700 души.

На церемонията в Хасково присъстваха посланиците на Кралство Белгия Марк Микилсен и на Чехия Павел Вацек. В Хасково бе и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Премиерът разгледа новата инсталация за филтруване на бира, както и линия за бутилиране.
Бойко Борисов каза, че това не е единствената новост в Хасково, защото се очаква още тази година отново да приема студенти филиал за медицински сестри и акушерки към Тракийски университет Стара Загора.

Веднага след церемонията в пивоварната, той се срещна с ректора на Тракийски университет Стара Загора проф. Иван Станков, за да коментират откриването на филиала.
Министър-председателят отказа да отговаря на журналистически въпроси с мотив, че вече го е направил преди час в Стара Загора.

Водещи новини

Още новини