Опити за спекула с цените на имотите след трусовете в Перник

share

След земетресението в Пернишко, кандидат-купувачи търсят евтини имоти в района. Брокери обаче обясняват, че цените няма да бъдат умишлено свалени, разказва TV7.

Полуразрушените къщи в Дивотино и съседните засегнати от земетресението села са на практика непродаваеми. Брокерите обаче обясниха, че въпреки всичко кандидат-купувачи за тези райони има. Дори и такива, които се опитват да спекулират с цената и да я свалят колкото може повече. Продажбите в района през следващите месеци ще зависят най-вече от височината на сградата, категорични са брокерите.

В интернет има десетки обяви за продажба на къщи само в Дивотино. Тези имоти обаче са на пазара отпреди труса. Първият въпрос на купувачите сега е в какво състояние са сградите след земетресението. Собствениците пък са по-скоро готови да ремонтират, отколкото да свалят вече обявената цена.

Много малко хора от района обаче искат да продават имотите си. А дори да се купи къща пред срутване, това носи след себе си допълнителни разходи, които ще изравнят разликата в цената.

Водещи новини

Още новини