Пропадна продажбата на "Виваком"

share

Българският телекомуникационен оператор Виваком няма да се продава, съобщи екон.бг.

Бордът на директорите отхвърли предложението на Turkcell за придобиване на 93.99% от българската компания. Най-големият оператор в югоизточната ни съседка твърди в съобщение, че не е получил официална информация за отказа. Същевременно според информация на "Ройтерс" официално уведомление е било изпратено. От Турция обясняват, че ако има развитие по темата, ще бъде публикувана нова информация.

Агенция „Ройтерс“ припомня, че изпадналият в сериозни финансови затруднения телеком се управлява от PineBridge Investments , която е собственост на медийния магнат Ричард Ли, който живее в Хонконг. Кредиторите на телекома, които са повече от 20, са решили да отхвърлят като незадоволителни офертите на всички кандидат-купувачи и да трансформират дълговете на българската компания в акции.

Припомняме ви, че освен тази на Turkcell, имаше още 2 подадени оферти. Те бяха съвместното предложение на VTB Capital и българската Корпоративна търговска банка от една страна и от друга - на исландския бизнесмен Тор Бьорголфссон.

Водещи новини

Още новини